Як зварити буряк швидко: кращі способи і поради для домогосподарок

28 жовтня 2022, 16:00
8963
Щоб зварити буряк за 15-25 хвилин потрібно не тільки обрати правильний спосіб приготування овоча, а й знати, як підібрати сам коренеплід.
Буряк
Щоб буряк швидше зварився, до каструлі з водою і овочем можна додати столову ложку рослинної олії / ua.depositphotos.com

Кожна господиня знає, що буряк є унікальним овочем, який має безліч корисних властивостей. Його додають як до салаті, так і до перших і других страв. Часто доводиться чути про те, як довго вариться буряк. Буває, процес варіння займає від 1,5 до 2 годин, залежить від розміру і віку овоча. Буває немає часу на довге приготування страв, тому питання того, як швидко зварити буряк, стає дуже актуальним. Приготувати овоч можна набагато швидше.

Швидко зварити буряк в мікрохвильовці

Сьогодні у багатьох домогосподарок на кухні є мікрохвильова піч. Приготування страв спрощується, а часу на підготовку тепер потрібно менше.

Варити буряк в мікрохвильовці потрібно в воді. Овоч буде, скоріше, печений, ніж варений, проте смак від цього не зіпсується.

відео дня

Для початку слід добре промити буряк щіткою і обсушити його рушником. Далі беремо спеціальний посуд, який потрібен для приготування страв в мікрохвильовці. Кладемо туди коренеплід посередині і заливаємо 100 г води. Ємність повинна бути нещільно прикрита кришкою, щоб не відбулася деформація посуду на тлі високого тиску. Виставляємо час 7 хвилин і очікуємо.

Коли сплине заданий час, акуратно перевіряємо ножем готовність овоча. Якщо буряк не готовий, можна відправити його в мікрохвильовку ще на декілька хвилин.

Як швидко зварити буряк на газовій плиті

Час приготування буряка на газовій плиті може суттєво відрізнятися. Наше завдання - зварити овоч якомога швидше. Для цього поміщаємо буряк в киплячу воду і варимо його 30 хвилин. Після цього воду з каструлі потрібно злити і максимально налити в неї холодну воду.

Проходить 15 хвилин, і буряк, через перепад температури, вже готовий. Тепер його можна вживати в їжу або додавати в інші страви.

Як зварити буряк за 15-25 хвилин

Можна зварити буряк ще швидше. Для цього поставте каструлю з буряком у воді на великий вогонь, не зменшуючи його і не накриваючи каструлю кришкою.

Простежте, щоб було багато води – потрібно, щоб її висота покривала коренеплоди см на 8 вище. Якщо цього не зробити, вода ймовірно википить раніше, ніж звариться ваш буряк.

Коли пройде 15 хвилин, відправляємо овоч під крижану воду десь на 5-10 хвилин. Буряк готовий.

Не забувайте, що для того, щоб швидко готувати буряк, слід правильно вибрати сам коренеплід. Знадобляться плескаті плоди невеликих розмірів, у яких тонка шкірка. Цілком підійде сорт бордо, адже він не тільки швидко вариться, але і має особливий смак. Коли варите буряк, в воду можна додати одну столову ложку рослинної олії. Тоді овоч швидше звариться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти