Як топити сало на смалець: хитрий фокус здивує стовідсотковим результатом

1 червня 2023, 01:30
Як зробити смалець з солоного сала - несподіваний рецепт порадує неймовірною смакотою.
смалець
Як топити сало в каструлі / Instagram/elena_matynina

Серед різноманіття смакоти, яка виходить зі звичайного сала, багато гурманів особливо виділяють смалець. Топлений свинячий жир є незамінною річчю в холодильнику багатьох господинь.

І хоча способів його приготування залишається досить багато, у багатьох періодично виникає питання - як правильно топити сало.

Як зробити смалець

Не секрет, що смалець – це розтоплений, а потім правильно збережений свинячий жир. Перед приготуванням шматок сала потрібно позбавити прошарків м'яса і шкірки. Для його приготування знадобитися досить глибока сковорода, в якій і буде відбуватися процес топлення сала. Поставте посуд на невеликий вогонь, при цьому не варто накривати кришкою. Утворений жир періодично зливайте в заздалегідь підготовлену ємність (наприклад, в банку). Додамо, що, якщо ви топите сало в мікрохвильовці, тоді знадобиться глибокий посуд. Розтоплений смалець зберігайте в холодильнику.

відео дня

Як правильно топити свинячий жир

Для початку виберіть свіжий шматок сала, який стане основою для отримання смальцю. Сало необхідно замочити в злегка підсоленій воді. Також зверніть увагу на те, щоб сало було ретельно очищено навіть від непомітних шматочків бруду і залишків м'яса. Розрізаємо сало на невеликі шматки, після чого на нешвидкому вогні топимо на смалець. В процесі отримані шкварки відкидаємо, а жир зливаємо в посуд.

Як топити сало в каструлі

В цьому випадку є один істотний нюанс. Чисту каструлю треба поставити на швидкий вогонь і кинути туди шматки сала, спершу помішуючи обсмажуємо без кришки (приблизно 15 хвилин). Після того як сало підрум'яниться з усіх боків починаємо топити жир. Важливо пам'ятати про необхідність не дати салу підгоріти й зливати періодично жир з каструлі.

Чи можна топити сало, яке підгуляло

Навіть якщо у вас в холодильнику завалявся пожовклий шматок сала, він може ще послужить вам хорошу службу, перетопивши його в смалець. Розріжте шматок сала на шматки середнього розміру, після чого обсмажте на гарячій і сухій сковороді до коричневого кольору. При цьому отримані шкварки також підуть у справу. Адже вони можуть стати відмінним доповненням до улюблених страв - яєчні або дерунів.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти