Як уберегти дітей від теплового і сонячного удару в спеку - відповідь медиків

16 серпня 2021, 08:26
51
Медики розповіли, що під час спеки дитячий організм може постраждати від перегріву, особливо від тривалого перебування на вулиці в жарку погоду.
Удар
Як уберегти дітей від теплового і сонячного удару в спеку / ua.depositphotos.com

У Центрі громадського здоров'я МОЗ розповіли, як вберегти дітей від перегрівань і теплових ударів в спеку. Про це йдеться в повідомленні відомства в соціальній мережі Facebook.

Медики розповіли, що під час спеки дитячий організм може постраждати від перегріву, особливо від тривалого перебування на вулиці в жарку погоду, під час активних фізичних навантажень. Тому батькам важливо планувати активності з урахуванням спеки.

Як пояснили в ЦОЗ, тепловий удар є патологічним станом організму, обумовленим загальним перегрівом організму. А сонячний удар - різновид теплового удару, яка виникає в результаті прямого впливу сонячних променів на голову.

відео дня

Крім того, повідомляється, що тепловий удар у дитини може статися, якщо він одягнений занадто тепло, п'є мало рідини (або має зайву вагу). Крім того, тепловий удар може виникнути і в критому приміщенні (якщо там жарко і душно).

Також прогулянки під сонцем з непокритою головою можуть привести до сонячного удару.

Основні симптоми теплового удару:

  • непритомність;
  • судома;
  • температура тіла вище 39 градусів;
  • шкіра червона гаряча і суха; пульс сильний і прискорений;
  • когнітивні порушення;
  • дезорієнтація тощо.

Як кажуть в ЦОЗ, поки не приїде лікар, потрібно перемістити дитину з тепловим або сонячним ударом в прохолодне місце, зняти з нього зайвий одяг і охолодити тіло, до прімеур, за допомогою мокрого рушника. Також в таких умовах дітям не можна давати ліки або тонізуючі засоби, наприклад, міцний чай або кава.

читайте такожРятувальники розповіли, що робити при сонячних і теплових ударах

Нагадаємо, раніше 12-річна дівчинка Тетяна Тулайдан під час потужної повені в селі Стебне в Рахівському районі Закарпатської області врятувала свого молодшого брата і трьох сусідських дітей.

Керівництво регіону звернулося до ДСНС України з проханням номінувати 12-річну Тетяну Тулайдан на премію "Герой-рятувальник року".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти