Як прибрати гостроту в борщі: 5 способів пом’якшити смак переперченої страви

29 листопада 2023, 03:30оновлено 2 грудня 2023, 13:01
Якщо ви випадково кинули у борщ занадто багато перцю, ситуацію можна виправити за допомогою одного з кількох інгредієнтів.
Борщ, девушка, кухня
Як прибрати гостроту в борщі/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, ua.depositphotos.com

Спеції – це той інгредієнт, який може надати будь-якій страві незабутнього смаку. Але якщо помилитися з кількістю і додати занадто багато спецій, то така добавка може зіпсувати страву. Наприклад, якщо покласти у страву забагато перцю, то їжа стане занадто гострою, і вживати її буде практично неможливо. Але на кожній кухні точно знайдеться те, чим можна придушити гостроту, щоб вчасно врятувати страву.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Чи можна їсти вуглеводи ввечері: тренерка ошелешила помилкою, яку роблять усі

Якщо ви випадково переперчили борщ, є 5 способів, як зробити страву менш гострою.

відео дня

Чим перебити гостроту в борщі

1. Кислота

Щоб приглушити гострий смак, можна додати щось кисле, наприклад, свіжий сік деяких цитрусових – лайма або лимона. Також підійдуть й інші продукти, які містять органічні кислоти, наприклад помідор. Крім цього, ситуацію може врятувати невеличка кількість оцту, яку можна додати у борщ.

2. Цукор

Цукор також може врятувати ситуацію. Але варто зазначити, що він менш ефективний для виправлення такої проблеми, ніж інші інгредієнти. До того ж, тут важливо не перестаратися, щоб не зробити борщ солодким.

Замість цукру можна взяти мед або соус, який містить у своєму складі велику кількість цукру, наприклад, томатний кетчуп.

3. Молочні продукти

Молоко, сметана або йогурт чудово допоможуть у випадку, якщо потрібно прибрати гостроту червоного перцю. Смак перцю стане менш вираженим.

4. Овочі

Якщо у страві опинилося занадто багато перцю, гостроту можна збалансувати за допомогою картоплі або моркви. Найкраще вони будуть нейтралізувати гостроту, якщо перед додаванням їх дрібно нарізати або натерти.

5. Горіхова олія

Такий інгредієнт теж чудово впорається із завданням. Особливо добре впорається мигдалева паста. Але якщо у страві дуже багато перцю, то заглушити його смак таким способом може і не вдатися.

Раніше ми розповідали, чому пальмова олія така шкідлива. Є дві головні причини того, чому варто уникати продуктів, у складі яких присутня пальмова олія.

Також раніше ми розповідали, чому не можна ставити гаряче в холодильник. Щоб холодильник довше прослужив, потрібно дотримуватися низки важливих правил користування ним. Гаряча їжа може дуже нашкодити цій техніці.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти