Як прибрати плями зі скатертини: прості і доступні способи від досвідчених господинь

30 січня 2023, 20:14
Розповімо, як ліквідувати сліди їжі і напоїв з тканинних, силіконових, тефлонових скатертин.
Як прибрати плями зі скатертини
Як прибрати плями зі скатертини / pixabay.com

Скатертина - прикраса обіднього столу і деталь інтер'єру. Вона створює настрій під час сімейної вечері. Зіпсувати все може пляма. Якщо на скатертині виявилася неприємність, починається пошук відповіді на питання, як прибрати плями зі скатертини. Перед цим варто розібратися з видом забруднення, типом тканини і тільки після цього шукати спосіб його ліквідації.

Видалити плями зі скатертини: види тканин і матеріалів

Сліди від їжі, фруктів, овочів, напоїв можуть залишатися не тільки на тканині. Плями можуть з'являтися на силіконових, тефлонових, клейончатих скатертинах і вивести їх так само складно, як і видалити плями з лляної скатертини.

Особливостями сучасних матеріалів є їх чутливість до агресивних миючих засобів. Тому ситуація ускладнюється і потрібно шукати способи, які розчинять забруднення і не вступлять в реакцію з матеріалом.

відео дня

Як прибрати плями зі скатертини: найпростіші способи

Поява слідів минулих свят на тканині не рідкість. Вони можуть проявитися не відразу, а з часом, можуть бути непомітними, а також з'являються через крихти, що залишилися на тканині. В результаті з'являються застарілі плями. Способи, як вивести застарілі жовті плями на скатертині, є. В даному випадку господині мають справу з залишками їжі, що в'їдаються в структуру тканини, жиром або напоями. В першу чергу варто натерти місце забруднення господарським милом або замочити скатертину в розчині на 4-5 годин, а потім випрати.

Особливого підходу вимагає питання, як вивести жовті плями з льону, так як натуральні волокна не перенесуть занадто агресивних засобів. Перед тим, як прибрати жирні плями на скатертині, потрібно їх обробити густою кашкою з солі і води і потримати її 1-2 години. Також ефективним буде засіб для миття посуду. Цей спосіб підійде для ліквідації жиру з тканини. Суміш гліцерину і яєчного жовтка допоможе прибрати плями від напоїв. Лляну скатертину можна обробити сумішшю 1 чайної ложки перекису водню на 1 склянку води, якщо на неї розлили чай або каву.

Силікон і клейонка – не менш чутливі до хімічних засобів. Як прибрати плями з Силіконової скатертини? Для цього знадобиться ватний диск, який змочується в етиловим спирті або перекису водню. Їм потрібно обробити всі плями на поверхні. Для силіконових і клейончатих скатертин не можна використовувати відбілювачі на основі хлору і абразивні препарати.

Цікавим буде питання, як вивести плями з тефлоновою скатертини. Цей матеріал досить стійкий до забруднень і вологи. Мабуть, це єдиний вид скатертин, які можна протерти вологою ганчіркою, щоб ліквідувати забруднення і випрати їх в пральній машині при температурі 40 градусів за Цельсієм.

Після того, як плями були оброблені, скатертини можна прати в пральній машині. При цьому потрібно дотримуватися всіх правил прання тканин. Силіконові, тефлонові і клейончасті скатертини досить обполоснути теплою водою і помити засобом для посуду.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти