Як прибрати застарілий наліт на унітазі: прості і швидкі способи прибирання

12 березня 2023, 16:30
Чистий санвузол, як і кухня - обов'язковий пункт багатьох господинь.
Як прибрати застарілий наліт на унітазі
Як прибрати застарілий наліт на унітазі / колаж фото pexels.com

Тримати в чистоті унітаз - важливо, це дозволяє зберегти загальну чистоту ванної кімнати і позбавити себе від неприємних відчуттів користування сантехнікою.

Чому в унітазі чорний наліт - поширена проблема

Багато хто помічав, що на дні зливу унітазу іноді утворюються чорні сліди і наліт. Причиною цього виду бруду є жорстка водопровідна вода.

Вода утворює вапняний наліт, а також посилює проблему сечовий камінь, залишки їжі та інше, що людина зливає в унітаз. Все це з часом призводить до утворення твердого нальоту. Як правило, відразу після появи нальоту - його шари швидко збільшуються в розмірі.

відео дня

Як прибрати застарілий наліт на унітазі - необхідні кроки

У разі, якщо у вашому унітазі вже з'явився наліт - його необхідно відчистити. Зробити це можна, не прикладаючи великої кількості сил і дій.

З унітазу необхідно злити воду і поставити на вогонь ємність з двома склянками оцту. Засіб необхідно нагріти до 50 градусів, після чого вилити в унітаз і залишити на 10 годин по можливості. Потім наліт можна з легкістю очистити щіткою і змити воду.

У разі, якщо немає можливості залишити унітаз без води - можна влити оцет в унітаз з водою, правда результат буде не таким глибоким.

Як очистити унітаз від сечового каменю в домашніх умовах - ще один спосіб прибирання

Для очищення унітазу також можна скористатися способом з оцтом і содою. Для цього вам знадобиться: один стакан оцту, 1 столова ложка соди. Підігрійте оцет і додайте в нього соду. Отриману суміш необхідно нанести прям на шар нальоту і залишити на найтриваліший по можливості термін.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти