Як доглядати за руками після 40 років: 4 неймовірно простих правила повернуть шкірі молодість

23 липня 2022, 19:40
Багато жінок навіть не здогадуються, що саме часті контакти з водою можуть зістарити руки швидше, ніж це очікується.
руки, догляд за руками
Як доглядати за руками після 40 років і повернути шкірі молодість / ua.depositphotos.com

Багато жінок намагаються виглядати добре і боятися старості. Вони роблять макіяж, щоб виглядати молодше, але є те, що не приховаєш за допомогою тонального крему - руки.

Саме шкіра рук найчастіше видає, що вам вже не один десяток років. Але що ж робити, щоб руки виглядали, як в молодості?

Відповідь проста - потрібно їх берегти і доглядати за шкірою.

відео дня

Вода - ворог

Не варто думати, що звичайна вода вам не зашкодить. Так, якщо кілька разів помити руки після вулиці, туалету або просто помити посуд після прийому їжі, то це не зашкодить руками. Але якщо занадто часто тримати руки у воді, наприклад, під час генерального прибирання, то вода тільки зробить гірше.

Багато хто впевнений, що вода здатна зволожити шкіру, але насправді вона висмоктує вологу через захисну оболонку клітин епідермісу. А чим менш зволожена шкіра, тим швидше будуть з'являтися зморшки і вона буде виглядати старішою.

Варто пам'ятати, що мити руки необхідно водою виключно кімнатної температури. Холодна вода буде робити вашу шкіру більш грубою, а гаряча - знежирить її і пересушить.

1658593954-3880.jpg
Як доглядати за руками після 40 років і повернути шкірі молодість / ua.depositphotos.com

Ніякої хімії без захисту

Порошок, звичайний миючий засіб для посуду або прибирання будинку не повинні опинитися на відкритій шкірі ваших рук. Для захисту необхідно використовувати гумові рукавички, попередньо змастивши руки кремом. Теж саме слід робити і перед роботою з землею.

Але варто пам'ятати, що гумові рукавички захищають вашу шкіру тільки перші 5 хвилин, пізніше вони починають шкодити. Справа в тому, що рукавички створюють потужний парниковий ефект, в результаті чого зі шкіри висмоктується волога, а як ви вже зрозуміли - це шкідливо.

Щоб якось зменшити шкоду від рукавичок, можна надіти під гумові тонкі бавовняні рукавички. Таким чином тканина буде вбирати в себе піт і захистить руки від пересихання.

1658593951-9436.jpg
Як доглядати за руками після 40 років і повернути шкірі молодість / ua.depositphotos.com

Зволожуючі креми повернуть рукам молодість

Шкіра рук насправді така чутлива, адже вона найчастіше стикається з агресивними засобами, перегрівається на сонці і перемерзає на морозі. Саме зволожена шкіра надає рукам більш молодий вигляд. Щоб зберегти якість "молодої шкіри", необхідно щодня користуватися зволожуючим кремом для рук.

Мазати руки кремом необхідно щоранку і щовечора. Варто відзначити, що в ідеалі необхідно користуватися кремом після кожного контакту з водою.

Не забувайте про лікті! Саме в цій частині рук шкіра грубіє швидше за все. Через це на ліктях можуть з'явитися навіть темні плями, які особливо влітку виглядають зовсім негарно, в результаті чого може навіть розвинутися комплекс. До речі там може навіть потріскатися шкіра. Лікті необхідно змащувати жирним кремом, можна навіть застосувати кілька крапель лимонного соку.

руки, догляд за руками
Як доглядати за руками після 40 років і повернути шкірі молодість / ua.depositphotos.com

Ванна для рук - відмінний спосіб відновити руки і сили

Всім відомо, що існує безліч різних масок для обличчя, але багато хто забуває про руки. Маски і ванночки для рук необхідно робити 2-3 рази в тиждень. Під час цього процесу не тільки відновлюються ваші руки, але і з'являється час на відпочинок всьому тілу, адже в цей момент ви точно не зможете щось робити по дому.

Раз в тиждень рекомендується очищати руки скрабом. Можна приготувати спеціальний скраб для шкіри рук або скористатися тим, який ви використовуєте для особи.

Обов'язково необхідно доглядати за пальцями і нігтями. Після ванночки слід їх змастити живильним кремом, а манікюр варто робити 1 раз в 2 тижні.

читайте такожЧому не слід наносити SPF руками: лікарі дали відповідь

Важливо: не забувайте про масаж рук, адже це неймовірно покращує кровообіг і благотворно впливає на вашу шкіру.

Варто пам'ятати, що після того, як ви почнете дотримуватися цих правил, ваші руки не відновляться відразу, на все потрібен час. Але якщо ви будете користуватися ними регулярно, то обов'язково відчуєте різницю.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти