Як поліпшити освітлення в будинку без електрика: лайфхаки

3 травня 2022, 16:08оновлено 3 травня 2022, 17:07
Освітлення можна легко поправити за допомогою простих прийомів.
1651582755-9896.jpg
Дизайнери радять не надто захоплюватися тенденціями / Фото Pinterest by Next Luxury

Правильне освітлення може зробити кімнату затишною і гостинною, а в приміщеннях, де ми працюємо, правильне освітлення може полегшити ваше життя.

Крім того, освітлення може створити або зіпсувати настрій в кімнаті. Не вірите нам? Уявіть собі обідній зал ресторану: в ньому м'який, тьмяний, приємний світло зі свічками на столах і дзеркалами, що відображають тепле світло по кімнаті. Потім уявіть, що та ж сама кімната закривається, коли персонал включає люмінесцентні лампи для миття підлоги-і ви вже перебуваєте в іншому місці, некомфортному і холодним.

читайте такожЯк зробити так, щоб ванна виглядала дорого: прості лайфхаки

відео дня

Головний редактор поділиться своїми порадами та рекомендаціями про те, як поліпшити зовнішній вигляд освітлення в будинку, не викликаючи Електрика.

Замініть ваші лампочки

Дженні Гуггенхайм, власник і головний дизайнер Guggenheim Architecture and Design Studio в Портленді, пропонує замінити всі невідповідні типи ламп, особливо старі компактні люмінесцентні, одним типом світлодіодних ламп. "У старих будинках іноді є три або чотири різні типи лампочок (кожна з їх колірною температурою)", — говорить Гуггенхайм. "Це просте рішення може значно поліпшити ваше освітлення".

Підберіть правильні світлодіоди

Зараз вони є золотим стандартом ефективних лампочок, але покупка світлодіодних ламп може збити з пантелику. Всі дизайнери, з якими ми розмовляли, рекомендують світлодіодні лампи з температурою від 2500 до 2700К.

Експерти рекомендують купувати якісні лампочки, адже чим краще вони, тим краще світло.

Прагніть до як мінімум двох ярусах світла

Дизайнер Алекс Каліта, засновник Common Bond Design в Брукліні, каже, що ваш перший ярус повинен бути практичним, як правило, це більш яскраве верхнє освітлення, особливо в тих місцях, де вам потрібно багато світла, таких як ванна кімната і кухня. Другий ярус світла-це настільні, підлогові та акцентні лампи, які ви вносите в простір.

Розсіюйте своє світло

"При створенні шарів вам потрібне розсіяне світло", - говорить Каліта. "Ви відразу помітите, наскільки велике світло... це м'якше, тепліше і приємніше", - каже вона. Поширення може приймати різні форми, включаючи непрозоре скло колби і тканину, скло або папір абажура. Якщо все ваше світло виходить від прозорих голих ламп і світильників з непрозорими абажурами, подумайте про те, щоб замінити деякі лампочки і абажури на більш привабливий світло.

Ігноруйте тенденції в більшості випадків

Багато популярних варіантів освітлення, доступних сьогодні, мають металеві абажури або голі лампочки. Тим не менш, жоден із стилів не дає найбільш приємного світла, тому використовуйте їх мінімально (лампи з металевим абажуром хороші для робочого освітлення). Базова керамічна лампа з простим абажуром з білого паперу або тканини — це позачасовий варіант, що випромінює м'яке світло.

1651582961-7520.jpg
Багаторівневе освітлення виграє завжди / Pinterest by Katrina Chambers

Спробуйте відтінок паперу

"Мені подобається світло від паперових ліхтарів", - каже Каліта. Тим не менш, вона попереджає, що якщо у вас є діти або домашні тварини, настільні лампи і торшери можуть розірватися. Замість цього вона пропонує спочатку купити доступну версію і подивитися, як вона працює,.

Зверніть увагу на масштаб

Гуггенхайм каже, що часто бачить, як люди використовують занадто маленьке джерело світла, наприклад, крихітну настільну лампу у великій передпокої. "Завжди перевіряйте розмір світильника, якщо ви не можете побачити його особисто", — застерігає вона.

Скрізь лампи

Вони підходять не тільки для бічних столиків, - каже дизайнер інтер'єрів і власниця Woodhouse Lodge в Грінвіллі, штат Нью-Йорк, Меган Пфлуг: "Мені подобається ставити лампи на полиці упереміш з книгами або на відкриті полиці на кухні. Ви навіть можете поставити її на холодильник", - говорить він.

1651583156-5442.jpg
Світло від паперової лампи-м'який і приємний. Фото Pinterest by Wonder Forest

Додайте настінні бра

Направте світло в їдальню або висвітліть приліжкову тумбочку настінним бра. Знову ж таки, шукайте модель з тканинним шнуром або навіть з покриттям з металевого шнура.

Не забудьте свічки

Пфлуг, який нещодавно розробив їдальню у своєму готелі Woodhouse Lodge, каже, що чайні свічки в скляних банках-це дуже доступний спосіб змінити настрій кімнати. "Розмістіть їх скрізь, - каже вона, - це зробить речі теплими та привабливими".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти