Як знищити осине гніздо на дачі - ефективні народні методи

14 серпня 2022, 01:39
Оси можуть бути небезпечними для людини. З настанням холодів вони стають агресивними щодо людини, тому від осиного гнізда краще позбутися.
Оса, осине гніздо
Осине гніздо можна знищити народними методами / Фото pixabay.com

Осине гніздо на дачі - проблема, з якою стикаються багато дачників. І хоча ці комахи можуть принести користь (вони харчуються личинками шкідників овочевих і плодових культур), але з настанням холодів можуть стати небезпечними, оскільки стають агресивними по відношенню до людини. У зв'язку з цим виникає питання - як позбутися від осиного гнізда.

Щоби вигнати ос з дачної ділянки, можна скористатися низкою способів. Але перш ніж позбавлятися від комах, потрібно обов'язково вжити всіх запобіжних заходів. Укус однієї оси не страшний. Уражене місце злегка припухне, почервоніє і через 2-3 дня біль пройде. Але оси можуть напасти всім сімейством, що може привести до дуже сумних наслідків аж до летального результату.

Боротися з осами краще починати навесні, коли в гнізді знаходяться лише поодинокі самки. Якщо ж виникла необхідність знищити осине гніздо в будь-який інший сезон, то в жодному разі не можна проводити процедуру вдень - в цей час комахи особливо активні та агресивні.

Дуже важливо подбати про екіпіровку. Тіло можна захистити щільною курткою, на ногах повинні бути штани з міцної бавовни. Також знадобляться гумові чоботи, капелюх з сіткою і рукавички.

Як прибрати осине гніздо на дачі

В осине гніздо можна розбризкати дихлофос. Якщо процедура поводиться на горищі будинку або балконі, після обробки важливо якомога швидше покинути об'єкт і щільно закрити за собою двері. Зайти в приміщення можна за півгодини.

Можна скористатися рідким димом - обприскати їм дерева, виноград, споруди. В цьому випадку комах не доведеться вбивати, неприємний запах злякає ос, і вони покинуть ділянку.

Порошкоподібні препарати актуальні для позбавлення від земляних ос, які будують свої гнізда в обрізках труб і колишніх норах диких тварин. Речовину не потрібно засипати безпосередньо, порошок розсипається на землі біля гнізда. Інсектицид буде поступово потрапляти в ціль разом атмосферною вологою і активно знищувати комах.

Як позбутися від ос народними засобами

Звичайний миючий засіб допоможе позбутися від небезпечних комах. Слід просто залити речовину в сам вулик і почекати. Завдяки обволікаючим властивостям хімічного засобу перекривається доступ до кисню. Більш того, мильна основа не дозволить комахам покинути гніздо. Замість миючого засобу можна використовувати господарське мило, розбавлене у воді.

У боротьбі з осами можна використовувати кірки від кавуна або дині. Їх потрібно обробити інсектицидними речовинами без запаху і розташувати біля гнізда. Після поїдання солодкої м'якоті комахи почнуть гинути.

Пляшки з цукровою водою - ще один народний спосіб боротьби з комахами. Дачники радять обрізати у пластикової пляшки верхівку і залити воду з цукром або варенням. Аромат приверне комах - вони залізуть в пляшку, але ось покинути її вже не зможуть. Такі пастки можна розмістити в саду з плодовими деревами. Періодично загиблих комах потрібно витрушувати і заливати нову порцію сиропу в пляшку. До слова, в сироп можна додати інсектициди.

Є ще один спосіб, який допоможе позбутися від осиного гнізда. Досвідчені дачники кажуть, що він дуже ефективний, але його не можна застосовувати, якщо поруч знаходяться легкозаймисті предмети. Для цього потрібно змочити ганчірку в бензині або гасі, заткнути нею отвір в гніздо і підпалити.

Деякі користуються аерозолем WD40 для того, щоби в домашніх умовах позбутися від ос. Справа в тому, що аерозоль створює на тілі комахи плівку - оса задихається і гине практично одразу.

Як знищити осине гніздо за допомогою WD40 - дивіться відео:

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти