Як прискорити метаболізм: 5 ефективних порад, щоб розігнати обмін речовин до максимуму

19 лютого 2022, 04:17
Якщо взяти до уваги декілька простих порад і дотримуватися їх щодня, можна без зайвих зусиль покращити свій обмін речовин.
Як прискорити метаболізм: 5 ефективних порад, щоб розігнати обмін речовин до максимуму
Як прискорити метаболізм/ gettyimages, УНІАН

Чи стикалися ви з ситуацією, коли і на дієті сидите, і калорії рахуєте, а схуднути все одно не вдається? Це може означати, що у вас повільний обмін речовин, і замість того, щоб спалювати калорії, організм їх накопичує.

Як покращити метаболізм і розігнати його до максимуму, розповіла лікарка сімейної медицини Кристина Шевченко, пише ТСН.

1. Фізична активність

Зокрема, гарно допомагають прискорити обмін речовин вправи на свіжому повітрі, наприклад, їзда на велосипеді, біг підтюпцем. Також хорошим помічником у цьому є плавання.

відео дня

2. Спіть достатньо часу

Якщо людина мало спить, в її організмі виробляється багато гормону, який відповідає за почуття голоду, у той же час знижується кількість гормону, який допомагає відчувати ситість. Недостатня кількість сну або його відсутність не лише впливають на швидкість метаболізму, а й можуть викликати цілу низку різних захворювань.

3. Вживайте достатню кількість калорій

Потрібно вживати достатньо калорій, які зможуть покрити потреби вашого організму. Багато хто помилково вважає, що зменшивши кількість калорій вони зможуть покращити обмін речовин і, відповідно, схуднути. Проте результат виходить прямо протилежним – організм відчуває, що йому не вистачає їжі, і замість спалювання калорій намагається відкладати їх про запас.

4. Уникайте стресів

Виявляється, стрес також впливає на метаболізм. У відповідь на стресові ситуації організм виробляє гормони адреналін та кортизол, які впливають на обмін речовин, сповільнюючи його.

5. Харчуйтеся регулярно

Регулярне харчування може прискорити обмін речовин у вашому організмі. Адже організм відчуває, коли ви раптом починаєте їсти менше, і з того часу намагається повільніше спалювати калорії і відкладати більше жиру.

Раніше Главред розповідав про дієту, яка прискорює метаболізм. Веганська дієта з низьким вмістом жирів і високим вмістом вуглеводів може прискорити втрату ваги за рахунок збільшення кількості калорій, які ви спалюєте після їжі, без необхідності виконувати вправи.

Також раніше повідомлялося, що вчені назвали найкращий хліб для схуднення. Якщо замінити рафінований пшеничний хліб на цільнозерновий пшеничний хліб, то це допоможе позбутися жиру на животі.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти