Як встановити роутер в квартирі, щоб не було проблем з Інтернетом

2 листопада 2022, 09:25
20891
Перебої з Інтернетом можуть виникати не тільки через проблеми з обладнанням і настройками, але і через неправильне розташування вай-фай роутера в будинку.
Квартира, вай-фай роутер
Роутер в квартирі краще встановити в центральній кімнаті, тоді можна забезпечити оптимальний сигнал / Колаж ua.depositphotos.com

Перебої з Інтернетом сьогодні для кожного з нас перетворюються на велику незручність. Мережа забезпечує нам зв'язок - як з близькими, так і з усім зовнішнім світом. Всесвітня павутина дозволяє завжди залишатися в курсі всіх подій, особливо в епоху інформації та масового контенту. Інтернет може пропадати з різних причин, основні з них можна вирішити або зверненням до провайдера, або правильною установкою вай-фай роутера в квартирі чи приватному будинку.

Чому пропадає Інтернет

Іноді виникає проблема, коли доступ до Інтернету зникає і знову з'являється. У подібних випадках проблема може бути через провайдера. Тому краще звернутися до техпідтримки і повідомити про неполадки. Компанія може замінити кабель, провести заміну обладнання або ж зробити ремонтні роботи.

Інтернет у більшості людей підключений через оптоволоконний кабель. Коли щось не працює, потрібно перевірити кабель крученої пари, який йде до роутера, і саме підключення до ПК. Якщо індикатор роз'єму горить червоним кольором, а не зеленим або жовтим, як нам потрібно, можливо, десь трапився обрив кабелю.

відео дня

Як зрозуміти, чи правильно працює вай-фай роутер

Щоб з'ясувати, чи правильно у вас працює маршрутизатор і мережева плата, потрібно знайти диспетчер пристроїв. У Windows 10 досить натиснути правою клавішею миші на значок Microsoft, який знаходиться зліва в кутку на екрані. Знаходимо розділ Мережеві адаптери. Побачите знак оклику навпроти пристрою - є проблеми. Якщо все в порядку, буде написано, що пристрій працює нормально.

Чи правильно введені настройки

Найчастіше підключення до Мережі проводиться один раз. Але настройки з різних причин можуть збиватися. Перевірте, чи правильно введені всі дані.

Віруси і робота інтернету

Періодично під час роботи в мережі можна підхопити будь-яке вірусне програмне забезпечення. Воно здатне блокувати з'єднання, або навіть завантажувати з Інтернету якісь програми і файли.

Щоб перевірити, чи не блокує з'єднання вірус, зайдіть в Безпечний режим з підтримкою мережевих драйверів. Потрапити до розділу можна наступним чином: перед завантаженням Windows затискаємо F8 і вибираємо цей режим.

Як перебоїв з Інтернетом

Коли проблеми з роботою Wi-Fi ройтера, можна спробувати перезапустити мережевий пристрій. Оптимальний варіант - відключити від живлення комп'ютер і роутер, після чого заново запустити роутер і комп'ютер.

Цілком ймовірно, що цей простий спосіб допоможе вирішити вашу проблему.

Інтернет-з'єднання може бути нестабільним саме через проблеми з вай-фай роутером. Неполадки можуть бути викликані старою прошивкою, яку краще оновити. Зазвичай вона скачується з сайту виробника. Головне - не завантажувати ПЗ на сторонніх сайтах,

Треба перевірити, в які конкретно моменти виникають збої. Якщо неполадки з'являються під час запуску онлайн-ігор, завантаження файлів через торрент-трекери або підключення інших пристроїв, потужності вашого роутера недостатньо. Краще купити новий.

Часом Інтернет через вай-фай роутер обривається в окремому приміщенні. Тоді треба збільшувати радіус дії мережі. Зазвичай в таких випадках переноситься або сам маршрутизатор, або проводиться установка ще однієї точки доступу Wi-Fi.

Де краще ставити wifi роутер

Потрібно, щоб для поширення вай-фай сигналу не було перешкод. Кращий варіант, коли сигнал вільно проходить через відкриті дверні прорізи, а також арки. Тоді сигнал буде найсильнішим.

Маршрутизатор треба розмістити так, щоб на ділянці, де йде сигнал, було якомога менше перешкод. Найсильнішим сигнал буде в кімнаті, де розташований роутер. Установка роутера в квартирі в її середині стане хорошим варіантом.

Роутер можна розмістити в коридорі, холі або ж центральній кімнаті. Часто з передпокою видно кожна кімната, і з якої всі пристрої будуть підключатися до вай-фай.

Наприклад, можна розміщувати wi-fi роутер на зовнішній стіні передпокою, коридору, на невисокому шафі.

Якщо вирішили поставити роутер в центральній кімнаті, що стане найбільш оптимальним рішенням, пристрій можна розмістити на столі, полиці, тумбі, шафі. Тоді у вас буде найкраще покриття сигналом вай-фай. Маршрутизатор не повинен знаходитися занадто високо, інакше зіпсується сигнал.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти