Як усунути подряпини на дзеркалі: 6 способів з перевіреним результатом

22 листопада 2022, 15:43
Якщо на дзеркалі випадково з’явилася подряпина, її можна легко усунути власними силами.
Зеркало, зубная паста
Усунути подряпини на дзеркалі можна за допомогою підручних засобів/ ua.depositphotos.com, derstandard.at

Дзеркала є практично у кожному домі – як великі, так і малі. Вони не тільки виконують своє пряме призначення, а й прикрашають інтер’єр і допомагають візуально розширити простір у кімнатах.

Але така гарна деталь інтер’єру є водночас і досить тендітною. Якщо дзеркало ненароком зачепити чимось гострим, на його поверхні може з’явитися досить помітна подряпина. І таке пошкодження одразу кидатиметься в очі, адже будь-який гість у вас вдома в якийсь момент точно захоче подивитися на себе у дзеркало. І тут така неприємна деталь точно приверне його увагу.

Якщо на вашому дзеркалі залишилися подряпини, можна спробувати замаскувати їх за допомогою кількох ефективних лайфхаків.

відео дня

Під час застосування будь-якого способу дзеркало краще зняти зі стіни і розмістити на горизонтальній пласкій поверхні. Також краще зняти раму.

1. Фольга для запікання

Вона стане у нагоді, якщо дзеркало отримало пошкодження зі зворотної сторони. Потрібно покласти дзеркало зворотною стороною доверху, вирізати невеликий шматок фольги практично за розміром подряпини і наклеїти її за допомогою скотчу.

2. Зубна паста

Цей спосіб підійде для невеликих подряпин. Потрібно нанести невелику кількість засобу на пошкодження і обережно втерти у поверхню. Це можна робити, наприклад, м’якою ганчіркою або спонжем.

Далі потрібно дати зубній пасті час, щоб вона засохла, після чого відполірувати поверхню дзеркала.

3. Оцет і гірчиця

Такий тандем також допоможе за наявності невеликих подряпин. Потрібно змішати обидва інгредієнти у рівних пропорціях і нанести на пошкодження. Залишки прибрати м’якою ганчіркою. Коли засіб засохне, відполірувати дзеркало м’якою ганчіркою.

4. Прозорий лак

Потрібно нанести на подряпини прозорий лак рівним тонким шаром і дати йому засохнути. Після цього відполірувати поверхню дзеркала м’якою тканиною або губкою.

5. Безколірний герметик

Спочатку варто знежирити пошкоджену ділянку засобом для миття скла, після чого нанести на неї безколірний герметик. Залишки обережно зрізати ножем. Його варто тримати під кутом 45 градусів, щоб не пошкодити поверхню дзеркала.

6. Паста ДОІ

Це вже професійний засіб, який допоможе усунити проблему. Краще наносити засіб ватними паличками товстим шаром, а через декілька хвилин протерти сухою ганчіркою і відполірувати поверхню. Але таку пасту потрібно втирати повільно, а іншому ж разі оброблена ділянка може сильно відрізнятися від усього дзеркала.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти