Як в СРСР рухали будинки, поки в них спали люди

22 лютого 2023, 11:40
68737
Найбільш знаменитими подіями в цій області були перевезення будинків на Тверській вулиці в Москві.
Як пересували будинки в СРСР
Як пересували будинки в СРСР / скріншот YouTube

Зараз важко уявити, що за часів СРСР можна було не те що зрушити з місця, а й пересунути на кілька метрів багатотонну споруду.

Найбільш знаменитими подіями в цій області були перевезення будинків на Тверській вулиці в Москві.

Як раніше перевозили будинки?

Щоб домогтися плавності і не пошкодити будівлі, було потрібно не тільки величезна кількість робочих рук, а й певні технології. Наприклад, для перевезення великих будинків використовували важку техніку, таку як гусеничні трактори, які дозволяли пересувати будинки на значні відстані.

відео дня

Як в СРСР рухали будинки:

Одним з основних методів було використання певного типу техніки, наприклад, тракторів або гусеничних машин, які могли пересувати будинки на значні відстані.

Звичайно, технології пересування будинків змінилися з часом, і зараз використовуються більш сучасні методи. Однак історія перевезення будинків в СРСР залишається важливим етапом у розвитку будівельної індустрії.

Як пересували будинки на Тверській?

Одним з найзнаменитіших прикладів перевезення будинків була історія перевезення будинків на Тверській вулиці в Москві. У ті часи будинки перевозили за допомогою рейок, а для цього використовувалися спеціальні вагони, які були з'єднані один з одним.

Будинки переміщувалися за допомогою залізничного транспорту та спеціальних кранів. Цікаво, що про нове місце проживання люди дізналися тільки на ранок, коли прокинулися.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти