Як в СРСР обходилися без підгузників: цікаві факти з минулого

3 травня 2023, 12:41
1702
На щастя, сучасні батьки можуть використовувати підгузники і памперси, щоб забезпечити своїх малюків сухістю і комфортом
Як в СРСР обходилися без підгузників
Як в СРСР обходилися без підгузників / pixabay.com, скріншот YouTube

У наш час підгузники є повсякденним предметом для дітей, але в минулому вони не були так широко поширені. Як же справлялися з гігієною дітей в СРСР, коли не було підгузників?

Ми розповімо про це та інші цікаві факти з минулого.

Що робили коли не було підгузників?

За відсутності підгузників, в СРСР батьки використовували тканинні пелюшки для обгортання немовлят. Пелюшки були прості у використанні і пранні, але вимагали частого прання. У деяких регіонах дітей пов'язували на дерев'яних поліспастах, щоб запобігти їх повзання і падіння.

відео дня

Чому в СРСР не було памперсів?

В СРСР не було памперсів через технічні та економічні причини. До початку 90-х років, в СРСР було масове виробництво підгузників з тканини.

Однак, коли стали з'являтися перші памперси на світовому ринку, Радянський Союз не зміг конкурувати із зарубіжними виробниками. До того ж, через брак сировини і високу вартість виробництва, памперси не були доступні для більшості сімей.

В якому році з'явилися памперси в СРСР?

Памперси з'явилися в СРСР тільки на початку 90-х років, коли на світовому ринку з'явилися перші зразки. Вони були дорогими і недоступними для більшості сімей. У той час, тканинні пелюшки залишалися найбільш популярним засобом для гігієни немовлят.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти