Як варити гречку: вас вразить неймовірна хитрість досвідчених господинь

19 січня 2023, 05:30
Коли треба закидати гречку - головні правила для смачної і корисної їжі.
гречка
Чи можна гречку в киплячу воду - несподівана відповідь / УНІАН

Гречка є одним з найпопулярніших продуктів в будь-якому будинку. Її використовують як для приготування каш, так і у вигляді гарнірів з різними добавками.

Незважаючи на те, що гречку на будь-якій кухні готують не рідше, ніж раз на тиждень, у багатьох виникають питання про те, якої послідовності і пропорцій дотримуватися при цьому. Незважаючи на велику кількість рецептів, для багатьох залишається нерозв'язним питання - як готувати гречку на воді.

В яку воду потрібно кидати гречку

Для приготування гречки краще скористатися очищеною водою або бутильованою. Адже рідина в більшості вбирається в крупу і ви так чи інакше вживаєте воду, на якій готуєте гречку. Звичайна процедура приготування гречки - залити крупу холодною водою і поставити на швидкий вогонь. В крайньому випадку скористайтеся певною кількістю вже кип'яченої води.

Як варити гречку

При приготуванні гречки необхідно закип'ятити воду з засипаною в неї крупою. Після цього слід прикрутити конфорку і кип'ятити на повільному вогні. При цьому не забувайте зменшувати рівень вогню відразу після закипання.

У багатьох виникає питання, чи слід помішувати крупу, яка вариться. Давно встановлено, що в ході приготування гречки помішувати її не треба. Також не забувайте, що після закипання води з крупою, можна додати сіль за смаком.

Не варто забувати про те, що приготуванні гречки радять накривати каструлю кришкою. Це не дозволить воді швидко википіти і не дасть пригоріти крупі.

Скільки варити гречку

За багато років встановлено, що достатній час для приготування гречки – до 20 хвилин на вогні. Після цього крупа готова для вживання. Важливий нюанс: навіть якщо ви не встигли вкластися в цей час, залиште гречку з накритою кришкою в каструлі, вона за деякий час вбере рідину і дійде до готовності. Звернемо увагу на те, що, якщо гречку закидають в уже киплячу воду, в цьому випадку час приготування крупи принципово не змінюється.

Співвідношення гречки і води

Щоб не переборщити з кількістю продукту, слід пам'ятати просту пропорції. Для правильного приготування крупи використовуйте воду і гречку зі співвідношення один до двох. Тобто, якщо ви хочете приготувати один стакан гречки, для цього необхідно використовувати дві склянки води.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти