Як варити пшеничну кашу на воді: 3 головні правила розсипчастої крупи

27 квітня 2023, 11:35
1292
Пшенична каша - безпрограшний варіант для тих, хто хоче харчуватися корисно. Главред розповість, чи потрібно мити пшеничну кашу і як правильно її варити.
Як варити пшеничну кашу на воді
Як варити пшеничну кашу на воді / Колаж фото instagram sofiya.gorelik/martakoshka

Пшенична каша надає хороший вплив на згортання крові і допомагає загоювати рани. Крім іншого вона також може покращувати пам'ять, концентрацію і регулювати обмін речовин. Далі розповімо, як варити пшеничну кашу на воді і все про головні правила приготування.

Чи потрібно мити пшеничну кашу - необхідно знати

Пшеничну крупу перед приготуванням необхідно правильно підготувати. Для початку - варто перебрати від сміття і зайвих частинок. Потім добре промити під проточною теплою водою, використовуючи сито. Важлива примітка: промивання під холодною водою зробить кашу розсипчастою. Для більш в'язкого і густого ефекту необхідно промивати швидко і під холодною водою.

Як варити пшеничну кашу на воді пропорції - важливо їм слідувати

Дана крупа вимагає досить великої кількості води. На 1 склянку пшеничної крупи слід використовувати 3 склянки рідини. З такими пропорціями каша виходить трохи в'язкою. Якщо ж ви хочете отримати більш розсипчасту крупу, використовуйте менше води - 2 склянки вистачить.

відео дня

Скільки варити пшеничну кашу на воді - термін приготування

Пшеничну крупу необхідно заливати холодною водою або молоком, після чого відправити на вогонь і довести до кипіння, при цьому постійно помішуючи. Як тільки вона закипить - необхідно зменшити вогонь до слабкого режиму і варити її близько півгодини, поки повністю не загусне.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти