Як варити розсипчастий рис: 4 правила пухнастої та пишної страви

20 квітня 2023, 10:06оновлено 20 квітня 2023, 10:50
1075
Рис - улюблена крупа доволі великої кількості людей, проте мало хто знає як правильно варити рис, щоб він не злипався.
Як варити розсипчастий рис
Як варити розсипчастий рис / колаж Фото instagram volchitsafood / lets_c.o.o. k_

Рис часто використовується як гарнір і як інгредієнт у супах, наприклад. Однак для того, щоб правильно його зварити, необхідно знати все про пропорції, час і правила приготування. Про це ми й розповімо далі.

Як варити розсипчастий рис - головні правила

Склеєний між собою рис - проблема поширена. Існують три головних правила, яких потрібно дотримуватися, щоб крупа не склеїлася.

Для початку (перед приготуванням) рис необхідно промити. Промивати крупу потрібно виключно холодною водою і зробити це близько 8 разів. Також, переймаючись питанням про те, як правильно варити рис, щоб він не злипався, слід пам'ятати той факт, що рис не можна помішувати під час приготування, інакше зерна ушкодяться і крохмаль вийде назовні, що склеїть зерна між собою. І, звичайно, рис готується на маленькому вогні під кришкою, а після приготування знімати кришку не можна ще близько 10-15 хвилин, щоб крупа ввібрала всю вологу в себе.

відео дня

Скільки варити рис - час приготування

Час приготування рису залежить від його виду. Як правило, для кожного виду вказується своя окрема норма часу для приготування. Однак універсальним часом вважається 8-12 хвилин, і 10-15 хвилин на відпочинок під кришкою після виключення вогню. Також час приготування залежить від консистенції рису, яка необхідна саме вам.

Рис в киплячу воду чи ні - запобігаємо головній помилці

Рис на відміну від гречки і багатьох інших круп, не можна варити відразу в окропі - така дія сприяє тому, що він розварюється. Правильніше опускати крупу в холодну воду, це не дасть йому перетвориться в злиплу масу під час приготування. І пам'ятайте - рис важливо промивати перед варінням.

Як варити рис пропорції - правильно співвідношення

Рис готується завжди в співвідношенні 1 до 2. Тобто, на одну склянку рису знадобиться дві склянки води, і так з усіма об'ємами. Вибирати ємність для приготування рису необхідно з розрахунком на те, що крупа збільшується втричі.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти