Як варити заморожені хінкалі: покрокова інструкція, щоб страва вийшла ідеальною

21 квітня 2023, 07:09
1698
Під час приготування хінкалі в каструлі варто дотримуватися точної послідовності дій, щоб не зіпсувати страву.
Хинкали, каструля
Як варити заморожені хінкалі/ ua.depositphotos.com

Якщо ви власноручно наліпили хінкалі на вечерю і їхній надлишок довелося заморозити, або ви хочете приготувати придбаний у магазині заморожений продукт, варто знати наперед, як варити заморожені хінкалі. Адже така страва досить вибаглива, і навчитися правильно її готувати з першого разу вдається не усім.

Найголовніше, що потрібно знати – скільки часу треба варити хінкалі. Але важлива і сама техніка приготування. Від того, чи правильно усе буде зроблено, залежатиме цілісність та готовність страви.

Як варити хінкалі в каструлі

1. Потрібно взяти велику каструлю і налити у неї не менше трьох літрів води. На дно покласти тарілку – ця проста порада дозволить захистити хінкалі від прилипання до дна каструлі.

відео дня

2. Воду солити лише тоді, коли вона уже закипить. На три літри води достатньо буде всипати столову ложку солі без гірки. Потім зачекати, поки сіль розчиниться.

3. Хінкалі опускати у киплячу воду по черзі. Але потрібно це робити не руками, а шумівкою. Адже якщо тримати хінкалі за хвостик, то під час опускання в кип’яток він може відірватися. Після опускання у воду шумівку не варто прибирати одразу – краще потримати її у воді кілька секунд, а тільки тоді прибрати. Ці кілька секунд потрібні для того, щоб поверхня тіста встигла "схопитися" і продукт не розлізся у воді.

4. Не варто закладати усі хінкалі одразу – якщо на дно ліг перший шар, не можна класти зверху ще й другий. Краще другу частину зварити окремо після першої. Перемішувати їх під час варіння також не варто.

5. Коли наверх спливуть перші хінкалі, потрібно зменшити вогонь до такого рівня, щоб вода у каструлі лише трішки кипіла. Далі хінкалі потрібно варити 10-15 хвилин.

6. Коли вони будуть повністю готові, виймати їх потрібно також шумівкою. Викладати готовий продукт на плоску тарілку. Щоб хінкалі не склеїлися, їх потрібно класти одним шаром і змазувати розтопленим вершковим маслом.

Перед тим, як подавати хінкалі на стіл, їх можна посипати дрібно нарізаною зеленню. Можна зупинити свій вибір на тій, яка вам до смаку.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти