Як повернути вогник у відносинах: сім сексуальних способів

12 лютого 2023, 14:26
Зазвичай бажання і пристрасть досягають свого піку на початку відносин. Але це можна змінити.
відносини, пара, чоловік і жінка
Зосередьтеся на своєму зв'язку один з одним / фото ua.depositphotos.com

Це трапляється з найкращими парами. На початку ви двоє не можете відірватися один від одного. Але з часом, особливо коли життя стає важким, ця сексуальна іскра може згаснути.

За словами Емі Левін, секс-тренера з Нью-Йорка, ознаки того, що пара втратила той самий запал можуть бути різними, але деякі загальні включають:

Секс трапляється нечасто, або не буває зовсім. Секс став рутиною. Здається, ініціатором сексу є лише один партнер, і цей партнер часто відхиляється. Іноді партнери доходять до того, що просто перестають бачити один одного в сексуальному плані, говорить доктор Рейчел Нідл, ліцензований психолог, сертифікований сексопатолог і засновник Флоридського психологічного центру.

Ще один знак? Коли партнери більше не звертають уваги на свою зовнішність.

Зазвичай бажання і пристрасть досягають свого піку на початку відносин.

"Коли люди почуваються комфортно у своїх стосунках і всі інші життєві фактори вступають у гру, бажання іноді згасає, якщо над цим не працювати", — каже Нідл.

Обидва експерти кажуть, що є відповідь на питання: "Як знову розпалити почуття" і способи повернути іскру, але спочатку потрібно "позбутися міфу" про те, що секс завжди повинен бути спонтанним і легким, сказала Нідл. Як і будь-який інший аспект здорових стосунків, хороший секс вимагає часу та енергії. Ви повинні докласти зусиль.

Почніть, зосередившись на своєму зв'язку один з одним, кажуть обидва експерти. Можливість спілкуватися важлива як в спальні, так і за її межами. Задавайте своєму партнерові ті самі запитання, що і хорошому другу. Будьте відкриті щодо своїх почуттів, чи говорите ви про свій день в офісі чи про свої інтимні бажання.

Як тільки спілкування знову налагодиться, спробуйте ці сім порад, щоб знову повернути згаслі почуття:

1. Підвищуйте рівень дофаміну-разом.

"Одне, що викликало метеликів, коли ви вперше зустрілися, — це хімічний коктейль у ваших тілах", — каже Левін. "Відновіть це, зробивши щось нове. Зайдіть в новий ресторан, разом сходіть на урок кулінарії - зробіть щось веселе, що вам обом буде цікаво спробувати", — сказала вона.

2. Частіше цілуйтеся.

На початку відносин пари часто насолоджуються глибокими поцілунками, але з часом вони, як правило, припиняють. "Продовження обіймів, поцілунків, притискань є важливою складовою здорових стосунків", — сказала вона.

3. Згадайте, як це було, коли ви вперше зустрілися.

"Вимкніть телевізор і згадайте, як вам було весело — навіть сексуально, якщо це так — коли ви вперше зустрілися", — сказав Левін.

4. Складіть список сексуальних можливостей.

Разом перегляньте книгу про секс і надихайтеся її пропозиціями. "Складіть список принаймні з десяти можливостей", - сказав Левін. "Не думайте про те, хочете ви їх спробувати чи ні. Просто перелічіть їх". Потім оцініть кожну тему за шкалою від 1 до 5 залежно від того, наскільки ви готові її спробувати. Поділіться своїми відповідями один з одним. Подивіться, чи можете ви придумати щось нове, щоб спробувати разом.

5. Зберігайте таємницю живою.

Незалежно від того, як довго ви разом, докладіть зусиль, щоб бути спокусливою і зберегти свіжість еротичного зв'язку. "Внесіть у відносини трохи несподіванки. Час від часу порушуйте передбачуваний шаблон", — сказав Нідл. "Це може допомогти зберегти бажання живим".

6. Зв'яжіться зі своєю сексуальністю.

Почитайте еротичний роман або подивіться сексуальний фільм, щоб підняти собі настрій. Згадайте моменти, коли ви були найбільш сексуально збуджені. "Можливо, ви навіть захочете написати фантастичний сценарій, щоб поділитися ним зі своїм партнером", — сказала Ігла.

7. Знайдіть секс-тренера.

"Хоча багато людей інтелектуально розуміють, що їм потрібно змінити стосунки зі своїм партнером, їм часто потрібно поговорити з експертом, щоб зрозуміти, як це зробити", — сказав Левін. "Наявність тренера - це чудовий спосіб не тільки отримати експертне керівництво та підтримку, але й покласти на когось відповідальність за трансформацію, що відбувається", - сказала вона.

Обидва експерти кажуть, що важливо пам'ятати, що бажання має припливи і відливи. Хороша новина полягає в тому, що ви можете повернути романтику та пристрасть у ваші стосунки. Але, як і в будь-якому іншому аспекті вашого спільного життя, вам і вашому партнеру доведеться попрацювати над цим.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти