Як повернути свіжість рушникам: 5 дієвих способів для боротьби з неприємним запахом

19 листопада 2022, 13:34оновлено 21 листопада 2022, 17:09
Якщо рушники неприємно пахнуть, і з проблемою не може впоратися навіть повторне прання, варто застосувати сильніші методи.
Стирка, полотенца, стиральная машина
Є декілька ефективних способів прибрати запах з махрових рушників/ ua.depositphotos.com

Бувають випадки, коли навіть після прання рушник має не свіжий, а затхлий і неприємний запах. Причин у цього може бути декілька – тривале використання рушника, неправильне прання або сушіння, неякісний пральний порошок тощо. Але причина може "зачаїтися" і в самій пральній машині – вона може "наділяти" одяг затхлим запахом, якщо у неї засмічений фільтр.

Коли ви визначите причину, боротися з проблемою буде легше. Першочергово варто усунути цю причину, щоб такі випадки не повторюватися.

Але як вивести запах з рушників, які вже його у себе увібрали? Для цього можна скористатися кількома дієвими способами.

відео дня

1. Оцет

Джерелом неприємного запаху від рушників є бактерії. З ними добре бореться кислота. Тому речі перед пранням можна замочити у розчині оцту. Для цього потрібно додати 250 мл оцту у 10 л води і замочити рушники. Через деякий час вийняти і відправити їх у пральну машину.

2. Сода й оцет

Така "гримуча", у прямому сенсі слова, суміш також здатна ефективно усувати неприємні запахи з рушників. Але тут важливо дотримуватися послідовності застосування інгредієнтів. Не варто змішувати їх перед пранням.

Спочатку потрібно застосувати соду – 1 столову ложку порошку варто додати до прального порошку у спеціальний відсік. Оцет додаємо уже тоді, коли почнеться полоскання. У відсік для кондиціонера потрібно залити склянку розчину оцту з водою.

3. Мікрохвильова піч

Бактерії дуже бояться високих температур. Тому у випадках, коли неприємний запах видають невеликі рушники, їх можна перед пранням поставити у мікрохвильовку на пів хвилини. Перед цим рушники потрібно намочити – ні в якому разі не ставте їх туди сухими, це небезпечно.

4. Кип’ятіння

Так як бактерії бояться високих температур, кип’ятіння також є ефективним способом боротьби з ними. Цей спосіб підійде лише для речей з натуральних тканин. Можна прокип’ятити рушники у великій каструлі з додаванням господарського мила. Також можна це зробити і у пральній машині – у багатьох сучасних моделях є спеціальний режим, під час якого вода підігрівається до температури 90-95 °C.

Якщо після кип’ятіння рушники стали жорсткими, їх можна прополоскати з додаванням у воду кондиціонера. Або можете скористатися одним зі способів, як повернути м’якість махровим рушникам, які ми описували раніше.

5. Відбілювач

Цей спосіб можна застосовувати лише для світлих тканин. Потрібно замочити рушники у розчині відбілювача, чітко дотримуючись інструкцій з дозування, вказаних на упаковці. Також на упаковці має бути вказано, на скільки часу можна залишати речі у такому розчині. Потім рушники потрібно випрати повністю.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти