Кому не рекомендується їсти сало: несподівана відповідь приголомшить досвідчених гурманів

26 вересня 2023, 01:30оновлено 26 вересня 2023, 11:55
10247
Що їсти аби не дратувати кишківник - кому не варто вживати сало.
сало
Як впливає на кишківник сало / Колаж: Главред, Фото: instagram / salomeat, ua.depositphotos.com

Свиняче сало визнано одним з найбільш поширених продуктів на столах у багатьох людей. Його можна зустріти в багатьох куточках приготованим за різними рецептами.

Разом з тим багато хто задається питанням, які корисні і шкідливі властивості є у сала. Одне з головних залишається для багатьох загадкою – кому не рекомендується їсти сало.

Як діє сало на кишківник

Більше на цю тему читайте у матеріалі Главреда: "Чи можна смажити м'ясо на салі: несподівана відповідь просто вразить наповал".

відео дня

Загальновизнане властивість свинячого сала - позитивний вплив на помітне поліпшення травлення. Це досягається за рахунок того, що сало насичене значним числом жирів, які позитивно впливають на пом'якшення і позитивну діяльність шлунка і кишківника. Секрет тут простий, адже найбільш важливим інгредієнтом в складі сала виділяють лецитин. Його вплив на організм просто незамінний, адже лецитин сприяє знищенню жирів і позитивно впливає на їх засвоюваність організмом.

Чи можна їсти сало при проблемах з кишківником

Це питання хвилює багатьох, адже досі не всі для себе вирішили загадку – яка шкода і користь від сала і як його правильно їсти. Будь-який лікар, відповідаючи на це питання відзначить, що сало зовсім не рекомендується їсти людям, що страждають на ожиріння. Також не варто налягати на сало, якщо у вас є проблеми з органами травлення. Також не наражайте себе на небезпеку при хворобах нирок і печінки. Додамо, що верхньою планкою середньої добової норми сала для здорової людини є норма до 50 грамів.

Яку шкоду приносить сало

Медики попереджають, що їсти сало рекомендується далеко не всім, адже при певних хворобах воно може йти на шкоду. Зайве вживання сала загрожує насиченням організму жирними кислотами, що може спровокувати ризик підвищення серцево-судинних захворювань.

Протипоказання до вживання сала:

  • захворювання печінки;
  • проблеми з жовчовивідними протоками;
  • хвороби жовчного міхура;
  • порушення обміну холестерину;
  • проблеми з ожирінням;
  • атеросклероз.

Кому не рекомендується їсти сало

Нерідко дієтологи говорять про те, що їсти сало не варто людям, у яких проблеми з сечокам'яною хворобою, або у яких пісок в жовчному міхурі. Також варто двічі подумати перед вживанням сала людям з діагнозом панкреатит, а також при різних захворюваннях кишківник. Ще одна важлива рекомендація фахівців-не їжте сало на голодний шлунаок, адже це викликає ризик гострого запалення підшлункової залози.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти