Як впливає поїдання арахісу на мозок - відповідь дослідників

15 жовтня 2021, 04:41
Вживання арахісу самим чітким і конкретним чином впливає на когнітивні функції і реакцію на стрес у молодих здорових людей.
Горіх
Як впливає поїдання арахісу на мозок - відповідь дослідників / flickr.com / R. J. Thomas

Згідно з результатами дослідження, яке було проведено іспанськими вченими, регулярне споживання арахісу позитивно впливає на когнітивні функції і реакцію на стрес у молодих здорових людей. Відповідний матеріал був опублікований в спеціалізованому виданні Clinical Nutrition.

Щоб заповнити цю прогалину, дослідники з Барселони та Мадрида набрали групу добровольців з 63 здорових молодих людей у віці від 19 до 33 років, які щодня включали порцію арахісових продуктів у свій раціон.

"Більшість попередніх досліджень проводили серед людей з ожирінням, метаболічним синдромом або знаходяться в групі ризику хронічного метаболічного захворювання. У таких людей, змінюючи структуру харчування або вводячи здорову їжу в їх звичний раціон, легше спостерігати позитивний ефект", —про це заявила доцент і викладач факультету фармації та харчових наук університету Барселони Роза Ламуела-Равентос (Rosa Lamuela-Raventós),

відео дня

Дослідники за допомогою широкого набору когнітивних тестів і аналізів, які пов'язані з біохімічними показниками стресової реакції − кортизол, вчені продемонстрували, що в цій групі людей щоденний прийом арахісу або продуктів з нього призводить до поліпшення когнітивних функцій і реакції на стрес.

Також, кажуть вчені, вони довели позитивний вплив введення арахісових продуктів в здорову дієту на вісь мікробіоти кишечник-мозок.

читайте такожЛікар назвала небезпечну властивість арахісу для організму

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, що хорошою комбінацією продуктів для підвищення імунітету організму є суміш лимона і імбиру.

До того медики стверджували, що риба лосось – потенційний розсадник китайського коронавірусу COVID-19. Інфекція в її м'ясі може бути життєздатною більше восьми днів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти