Як відновити шкіру обличчя після зимових свят – поради косметолога

6 січня 2022, 04:30
Покращити стан шкіри допоможуть зволоження, використання масок і патчів, а також правильне харчування.
Як відновити шкіру обличчя після зимових свят – поради косметолога
Косметолог розповіла, як покращити стан шкіри обличчя після свят / vistanews

Під час зимових свят шкірі обличчя доводиться багато від нас "натерпітися". На її стан негативно впливає пізній прийом їжі, вживання алкоголю і щільний макіяж.

Тому після свят шкіра потребує інтенсивного відновлення, стверджує лікар-косметолог і дерматовенеролог Ганна Кравчук, пише ТСН. Вона пояснила, яким чином можна "реанімувати" шкіру і повернути їй здорове сяйво після такого інтенсивного негативного навантаження.

Шкіру після свят потрібно зволожувати

При цьому зволоження має відбуватися як ззовні, так і зсередини. У першому випадку варто використовувати зволожувальний крем, сироватку (серум), аква-флюїди, або ж курс ампул для шкіри обличчя. Для зволоження зсередини допоможе вживання теплої води з лимоном та імбиром.

Патчі допоможуть позбутися "мішків" під очима

Нездорове харчування і велика кількість випитого алкоголю можуть призвести до появи "мішків" під очима. Позбутися їх можна за допомогою різних видів патчів. Вони мають лімофдренажний ефект і сприятимуть виведенню накопиченої рідини.

Також варто користуватися кремом для шкіри навколо очей. Добре, коли у складі такого крему буде міститися кофеїн, мишачий терен, екстракт рису, кінський каштан, імбир, вітамін С, морський ретинол, піроглутамінова чи гіалуронова кислота. Такі компоненти зволожують шкіру і також мають лімофдренажний ефект.

Від "мішків" під очима також можуть допомогти трав'яні примочки або протирання кубиками льоду із замороженого відвару трав.

Користуйтеся зволожувальними масками

Після свят варто підібрати собі якісні зволожувальні денні та нічні тканинні маски. Важливо, щоб маска не містила парабени, сульфати, потенційні канцерогени і продукти нафтопереробки.

Щоб побачити результат, краще використовувати маски курсами від 5 до 14 днів. Проте варто пам’ятати, що будь-які маски не замінять основний догляд – очищення, тонізацію, зволоження і живлення.

Можна записатися на професійні процедури

Після закінчення свят можна порадитися із косметологом, які професійні процедури вам підійдуть, і записатися на них. Самому такий вибір краще не робити, адже кожна косметологічна процедура має свої показання і протипоказання.

Щоб "порадувати" свою шкіру після закінчення такого важкого для неї періоду, краще одразу після свят нормалізувати свій раціон харчування. Шкіра вашого обличчя буде лише вдячна, якщо ви заміните солодощі на фрукти, салати з майонезом – на свіжі овочі, а також віддасте перевагу трав’яним чаям замість алкоголю.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти