Як обрати повербанк для зарядки гаджетів: важливі нюанси, на які варто звернути увагу

9 січня 2023, 14:50
Главред розповідає, на що потрібно звернути увагу під час покупки хорошого повербанка.
повербанк
Як обрати повербанк для зарядки гаджетів / pixabay.com

В умовах регулярного відключення світла багато українців почали шукати якісні повербанки. Комусь зовнішній акумулятор потрібен для того, аби лише підтримувати заряд свого смартфона. А комусь однією зарядкою смартфона не обійтися, адже потрібно зарядити ще й навушники, смарт-годинник, планшет та ноутбук. Главред розповідає, на що потрібно звернути увагу під час покупки хорошого повербанка.

Потужність зовнішнього акумулятора

Під час покупки повербанка особливу увагу слід звертати саме на потужність зовнішнього акумулятора, адже від неї залежить те, скільки разів ви зможете зарядити свої гаджети перш ніж резерви повербанка будуть вичерпані. Потужність зовнішнього акумулятора вимірюється в міліамперах на годину (мА*г).

Досить часто перед багатьма людьми постає питання, який повербанк кращий - на 10 000 мА*г чи на 20 000 мА*г. Тут усе залежить від того, що саме ви хочете заряджати повербанком. Якщо ви збираєтеся заряджати лише свій смартфон, то вистачить зовнішнього акумулятора на 10 000 мА*г. Якщо на додаток до смартфону ви хочете зарядити ще кілька телефонів, а також планшет, то варто брати повербанк на 20 000 мА*г.

Заряджати ноутбук за допомогою повербанка також можна. Проте тут є деякі нюанси. По-перше, вихідна потужність повербанка має бути достатньо великою, щоб задовольнити потреби ноутбука. Фактично, вона має бути не меншою, ніж потужність зарядного пристрою ноутбука. Найчастіше, це близько 100 Вт. По-друге, і ноутбук, і повербанк повинні підтримувати протокол PowerDelivery. Тому перед покупкою техніки цей момент потрібно обов'язково уточнювати у фахівців.

Зауважте, що чим більша потужність повербанка, тим більшим є його об'єм. Повербанк потужністю 10 000 Ма*г легко поміщається у кишеню, проте зовнішній акамулятор потужністю 20 000 Ма*г важить близько півкілограма, тому в кишеню, найімовірніше, вже не поміститься.

Види роз'ємів USB

Під час покупки повербанка також потрібно звернути увагу на входи для зарядки. Тому потрібно обирати модель з тим же роз'ємом, що і у девайса, який ви будете заряджати. Так вам не доведеться тягати за собою зайві проводи, а вистачить лише одного.

У більшості сучасних моделей використовується порт USB-C, але в більш старих можуть ще зустрічатися Micro USB. Якщо ж у вас iPhone, то потрібно купувати повербанк із роз'ємом Lightning.

Швидка зарядка

Існує дуже багато зовнішніх акумуляторів, які підтримують функцію швидкої зарядки. Проте тут потрібно розуміти, що і смартфон, і повербанк повинні підтримувати однаковий стандарт швидкої зарядки. Це може бути PowerDelivery, Qualcomm Quick Charge, Huawei SuperCharge тощо. Також потрібен відповідний кабель. В іншому випадку, швидка зарядка не спрацює і пристрій буде отримувати звичайну зарядку.

Ліхтарик або світильник

Серед різноманіття повербанків можна зустріти ті, які мають світлодіодний ліхтарик. Окрім того, є й такі повербанки, які мають світильник. Це дуже корисна фішка цього девайсу, яка стане у нагоді, коли вимкнули світло.

Поради з обслуговування повербанка

Перш за все, бажано не розряджати акумулятор нижче 20%. Тому, якщо є така можливість, заряджайте батарею раніше, ніж вона встигне розрядитися. Окрім того, повербанку не можна перегріватися. Тому не можна його накривати, а також залишати у машині у спекотний літній день. І насамкінець, якщо ви не користуєтесь повербанком упродовж довгого часу, то потрібно заряджати його раз на 2-3 місяці.
Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти