Як обрати правильні макарони: користь та шкода виробів із пшениці

28 липня 2022, 04:40
Макаронні вироби містять в собі велику кількість вітамінів і мінералів – це магній, залізо, калій, фосфор, марганець, кальцій.
Макарони з ковбасою рецепт
Шкода і користь макаронів / ua.depositphotos.com

Багатьом подобаються макарони - вони прості і швидкі в приготуванні та можуть стати відмінним гарніром для м'яса, салатів. А якщо додати до них кетчуп або соус – вийде неймовірно смачний сніданок або обід. Главред розбирався, наскільки шкідливими є макарони, скільки їх можна їсти та від яких видів неможливо набрати зайві кілограми

У чому користь макаронних виробів

Макаронні вироби містять в собі велику кількість вітамінів і мінералів – це магній, залізо, калій, фосфор, марганець, кальцій, а також такі важливі для здоров'я людини вітаміни В1, В2,В9, Е і РР. Цей продут багатий й на клітковину, яка допомагає виводити з організму людини шкідливі токсини і солі важких металів.

Неймовірно корисні макарони, виготовлені з гречаної крупи і сої. За словами відомих дієтологів, для зміцнення імунітету необхідно включати до свого раціону продукти з висівкового борошна, в яких дуже багато корисних вітамінів і мікроелементів, а ось калорій, навпаки, замало.

відео дня

У чому шкода макаронів

У першу чергу, це неймовірно калорійний продукт, від якого запросто можна швидко набрати кілограми зайвої ваги, тому вживати його потрібно гранично обережно і в міру. Макарошки категорично заборонено їсти людям, які мають проблеми із зайвою вагою, мало рухаються і страждають на цукровий діабет. Також неприйнятні ці вироби з пшениці для тих, у кого в анамнезі є непереносимість глютену.

Макарони в дієтичному харчуванні і при схудненні

Тим, хто дотримується дієти і мріють скоріше схуднути, дієтологи рекомендують обирати макарони не більше 2-3 сантиметрів. Вживати їх в якості ситного гарніру радять не частіше двох разів на тиждень, а також обов'язково поєднувати з білковою їжею.

Вага порції в жодному разі не має перевищувати 200 грамів, а калорійність – не більш ніж 250 Ккал.

Для схуднення відмінно підійдуть макаронні вироби з твердих сортів пшениці-їх виготовляють зі спеціального сорту дурум, який містить багато білків і має низький глікемічний індекс.

Макарони
Макарони-користь і шкода / ua.depositphotos.com

Яким чином варити макарони, щоб вони не злипалися

У киплячу воду киньте макарони, посоліть, добре перемішайте, дочекайтеся, поки вони закиплять і зменшіть вогонь. Накривати каструлю кришкою не потрібно, щоб не википіла вода. Після закипання макарони маленького розміру варять до 6 хвилин, а великі – до 10 хвилин. Готові макарони потрібно відкинути на друшляк і дати гарненько стекти воді.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти