Як вибрати смачний гарбуз: 3 моменти, на які потрібно звернути увагу

21 вересня 2022, 23:05
8014
При виборі гарбуза необхідно звертати увагу на його сорт, шкірку і розмір.
осінь_свеча_огонь_тиква_яблоки_орехи
Як правильно вибрати гарбуз / 1zoom.ru

Гарбуз - це надзвичайно корисний продукт. Він покращує роботу шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, допомагає при безсонні і неврозах. Гарбуз відмінно поєднується з різними продуктами під час готування і може стати як десертом, так і основною стравою.

Однак не кожен гарбуз має приємний і насичений смак. Існують різні сорти і вибирати цей продукт для вживання необхідно правильно. Главред розібрався і зібрав інформацію про те, на що саме потрібно звертати увагу при виборі гарбуза.

Який сорт смачніше

Найсмачнішим гарбузом можна вважати сезонний помаранчевий з часточками. Він на стільки солодкий, що підійде навіть для десерту в якості начинки.

відео дня

Каша або гарбузовий суп найсмачніше будуть з Баттерната. Цей гарбуз за своєю формою схожий на велику грушу. Знайти його можна незалежно від пори року. Він легко ріжеться і довго зберігається.

хелловін_хеллоуін_тиква на Хелловін
Як правильно вибрати гарбуз / 1zoom.ru

Як вибрати смачний гарбуз по шкірці

Завжди звертайте увагу на те, щоб на шкірці не було явних пошкоджень і глибоких порізів. Невеликі подряпини можуть бути нормою, так як вони можуть з'явитися в процесі росту гарбуза на полях.

У цього плоду повинна бути щільна шкірка. При натисканні на неї пальцем не повинно з'являтися вм'ятин. Також на стиглість гарбуза вкаже звук під час постукування по ньому. Він повинен бути глухим, але виразним.

Гарбуз якого розміру краще вибрати

Краще віддати перевагу гарбузу поменше - до 5 кг. У такому гарбузі буде мало волокон і він буде більш солодким.

Також потрібно звертати увагу на розмір плодоніжки. Чим вона буде довшою, тим краще. Гарбуз без "хвостика" краще не брати, так як він може дуже швидко зіпсуватися.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти