Як обчислити тривалість життя - швидкий тест

20 жовтня 2021, 02:22
Щоби дізнатися, чи довго ви будете жити, потрібно всього лише постояти на одній нозі, при цьому зберігаючи рівновагу.
жінка, йога, рівновага
Здатність тримати рівновагу може вказати на тривалість життя / Фото ua.depositphotos.com

Учені з Університету Кіото знайшли простий спосіб визначити ризик інсульту і скорочення тривалості життя. Для цього потрібно перевірити здатність балансувати на одній нозі.

В результаті проведеного дослідження з'ясувалося, що неможливість стояти на одній нозі впродовж 20 секунд або більше пов'язана з ранніми змінами судин в мозку, що вказує на ризик інсульту в майбутньому, пише Medium.

За словами вчених, у людей, яким важко було витримати рівновагу впродовж зазначеного часу, була хвороба дрібних судин головного мозку, дрібні кровотечі або обидві патології.

Тест на тривалість життя

  1. Знайдіть місце поруч з чим-небудь стійким, щоби схопитися в разі втрати рівноваги.
  2. Виміряйте час, стоячи на кожній нозі. Використовуйте для вимірювання часу годинник.
  3. Закрийте очі та знову постійте на кожній нозі. Запишіть отримані результати.

Стоячи на одній нозі з відкритими очима, потрібно намагатися утримувати рівновагу. При цьому важливо не опускати другу ногу і не хитатися впродовж однієї хвилини.

читайте такожЛюди доживуть до тисячі років: учені здивували несподіваним прогнозом рекорду довголіттяДослідники вивчили здатність стояти на одній нозі з закритими очима у 5 тисяч осіб у віці 53 років. У тих чоловіків і жінок, які не могли утримати позицію понад дві секунди, ризик померти у віці до 66 років був утричі вищим, ніж у тих, хто міг утримати її впродовж 10 та більше секунд. А у тих, хто зовсім не зміг пройти тест, був вище ризик смерті в наступні 13 років.

Учені рекомендують тренувати рівновагу, яку люди втрачають з віком, регулярно виконуючи вправи. Таким чином, вони зможуть знизити ризик падіння й травм. До слова, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, падіння є другою за частотою причиною смертей від нещасних випадків у всьому світі.

Як повідомляв Главред, нещодавно американські та китайські вчені знайшли спосіб збільшити в 5 разів тривалість життя черв'яків нематодів, регулюючи їхні гени.

Експерти припускають, що вплив на деякі з цих збережених генів за допомогою ліків може допомогти збільшити тривалість життя людини. Але оскільки черв'яки живуть всього кілька тижнів, проводити подібний експеримент на людях нерозважливо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти