Як виглядати доглянутою без макіяжу: 10 простих порад

17 листопада 2022, 07:05
Якщо дотримуватися основних правил і не ігнорувати проблеми зі здоров’ям, то косметика буде не потрібна для гарного вигляду вашого обличчя.
Красота, лицо, кожа, уход за кожей лица
Як виглядати доглянутою без макіяжу/ ua.depositphotos.com

Часто ми покладаємо на макіяж занадто багато надій, сподіваючись, що шар косметики приховає і недоспані ночі, і хронічну втому через великі навантаження на роботі, і постійні стреси. Усе це неодмінно відображається на нашому обличчі. Тому першочергово варто не сподіватися на косметику, а переглянути ваш спосіб життя. І через деякий час ви побачите, наскільки гарніше виглядатиме ваше обличчя навіть без макіяжу.

Але крім правильного графіку та достатньої кількості відпочинку і сну (а це справді важливо!) є також низка правил, дотримання яких допоможе вам виглядати доглянутою без макіяжу.

Варто лише спробувати зробити хоча б кілька з цих правил своїми корисними звичками, і вже за короткий проміжок часу ви просто себе не впізнаєте – обличчя буде сяяти, і від косметики можна буде практично відмовитися.

відео дня

1. Підбирати одяг правильного відтінку

Від вибору одягу дуже сильно залежить, як виглядатиме ваш образ загалом. Але колір одягу ще й відтіняє ваше обличчя. Потрібно розібратися, які відтінки підходять саме вам залежно від тону шкіри, кольору волосся та очей, і віддавати перевагу саме цим відтінкам. Правильно підібраний одяг допомагатиме вам виглядати свіжішою.

2. Стежити за зачіскою

Важко виглядати привабливо, коли на голові "безлад". Недоглянуте волосся дуже сильно впадає в очі. Тому варто постійно стежити за своєю зачіскою. Регулярно підрізайте кінчики волосся, які січуться, не дозволяйте собі виходити кудись з непомитою головою і стежте за тим, щоб волосся не електризувалося і не пушилося.

А ще можна підібрати собі зачіску, яка підходитиме до вашого типу обличчя і буде економити час на укладанні волосся.

3. Зробити брови

Брови повинні бути такої форми, яка підійде до вашого овалу обличчя та розрізу очей. Нафарбовані фарбою брови правильної форми будуть вигідно підкреслювати ваше обличчя, і вам не доведеться постійно підфарбовувати їх олівцем.

4. Доглядати за шкірою

Доглянута чиста шкіра дозволить виглядати привабливо і без макіяжу. Варто лише підібрати спеціальний очищувальний засіб, який підійде саме вам, і вмиватися з ним щоранку і щовечора. Після цього наносити на шкіру крем або лосьйон.

Для краси шкіри можна також робити маски на основі білої глини – це очистить пори.

5. Вирішувати конкретні проблеми

Якщо є якісь конкретні проблеми зі шкірою, потрібно вирішувати їх, а не маскувати. З такими проблемами краще звернутися до спеціалістів – дерматолога або косметолога.

6. Користуватися сонцезахисним кремом

Щоб шкіра виглядала привабливою, потрібно захищати її від ультрафіолетового випромінювання.

7. Доглядати за губами

Потрібно постійно їх зволожувати і користуватися скрабами для губ, які допоможуть позбутися лущення.

8. Пити достатньо води

Вода – дуже важливий складник для нашої краси. Неможливо зберігати красу шкіри без вживання достатньої кількості рідини. Без неї навіть дорогі зволожувальні креми не допоможуть.

9. Правильно харчуватися

Усе, що ми їмо так чи інакше відображається на нашій шкірі. Щоб виглядати здоровими, варто отримувати достатню кількість вітамінів і поживних речовин. А от вживання шкідливої їжі варто обмежити, адже це також позначиться на шкірі.

10. Спати достатню кількість часу

Важливість сну як для нашого здоров’я, так і для краси неможливо заперечити. Тому стежте за тим, щоб спати достатню кількість часу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти