Як виростити зелену цибулю на підвіконні: 2 кращих способи

19 квітня 2022, 02:02
Виростити цибулю на підвіконні досить просто, але важливо знати деякі нюанси.
Як виростити зелену цибулю на підвіконні: 2 кращих способи
Як виростити зелену цибулю на підвіконні: 2 кращих способи / соцмережі

Якщо у вас немає свого дачної ділянки, то це ще не означає, що ви не можете насолодитися свіжою домашньою зеленню.

Виростити цибулю на підвіконні досить просто, але намагайтеся вибирати міцні цибулини середнього розміру, особливо ті, які вже почали проростати - це прискорює отримання результатів.

Як виростити цибулю в воді?

Для цього вам знадобиться склянка або в маленькій ємності, але пам'ятайте, що у воді повинні знаходитися тільки коріння рослини, а не вся цибулина цілком.

відео дня

Також ви можете відразу висадити кілька цибулин в широку миску або пластиковий контейнер, на третину залитий водою. Ставте цибулини впритул один до одного, щоб при проростанні вони не завалювалися набік, і пір'я не ламалися. Регулярно міняйте воду, щоб вона не загнивала.

Як виростити цибулю в грунті

Для посадки цибулі знадобиться звичайний квітковий горщик або пластиковий контейнер. Висоту вибирайте з запасом - корінням цибулі повинно вистачати харчування. Ще один досить зручний варіант - прозора пластикова кришка від торта. У днище ємності зробіть отвори для стоку зайвої води. Підготуйте дренаж, грунт (бажано, щоб в складі був гумус) і самі цибулини.

Перед посадкою промиті і очищені цибулини покладіть в теплу воду і сховайте на добу втемне тепле місце.

читайте такожЯк виростити авокадо з кісточки і змусити його цвісти і плодоносити будинку-всі секрети і правилаПоставте ємність на піддон, на дно насипте дренаж шаром 2-3 см, потім заповніть залишився обсяг на дві третини грунтом, ущільните його і полийте теплою відстояною водою.

Цибуля дуже любить світло, але не любить тепло, тому намагайтеся тримати його подалі від кухонної плити і працюючих батарей опалення.

Як виростити цибулю на ділянці швидше за інших

Для цього висадіть цибулю в землю і накрийте його агроволокном. Щільно закріпіть його. Таким чином створиться ефект парника, і цибуля буде рости майже 2 рази швидше.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти