Як швидко висушити одяг: 7 експрес-способів

21 листопада 2022, 16:12оновлено 21 листопада 2022, 17:08
Якщо раптом виявилося, що випрана річ вам терміново потрібна і замінити її нічим, не панікуйте. Є способи, як швидко висушити одяг після прання.
Як швидко висушити одяг: 7 експрес-способів
Можна швидко висушити одяг за допомогою кількох простих способів/ ua.depositphotos.com

Ви випрали одяг, і раптом виявилося, що он ту мокру блузку вам скоро потрібно буде одягнути на важливу зустріч? Закинули в машинку улюблену футболку вашого сина, і тепер він сердиться, що не зможе одягнути її завтра до школи? В офісі випадково пролили на спідницю чай, і тепер не хочете ходити до кінця робочого дня з мокрою плямою?

Подібні ситуації хоча б раз у житті траплялися у кожного з нас. Але не варто панікувати, якщо ви потрапили у такі обставини. Краще давайте розбиратися, як швидко висушити одяг.

1. Пральна машина

Якщо у пральну машину не вбудована функція сушіння, можна скористатися іншою хитрістю. Покладіть потрібну мокру річ у барабан разом з декількома махровими рушниками й увімкніть віджим на максимальній потужності. Так ви одразу "проженете" з одягу основну кількість вологи. А далі річ можна досушити праскою.

відео дня

Але звертайте увагу на те, чи можна саме цю річ віджимати у барабані пральної машини на максимальній потужності. Якщо ця тканина не призначена для таких навантажень, краще не ризикувати. Основну інформацію про дозволені режими для прання і віджиму можна знайти на етикетці виробу.

2. Праска

Для того, щоб максимально швидко висушити речі, можна скористатися праскою. Виставте дозволену для цієї тканини температуру і відімкніть функцію відпарювання. Далі прогладьте одяг з обох сторін, залиште на вішалці на 10 хвилин, щоб він охолонув і повторіть процедуру.

3. Фен

Ще одним хорошим способом врятувати ситуацію стане фен. Особливо він може виручити, коли висушити потрібно вовняні речі, які не можна піддавати дії праски. Потрібно рівномірно "пройтися" теплим повітрям з фену по усіх місцях виробу.

Таким способом у середньому можна висушити річ за 30 хвилин. Замість фену також можна використовувати тепловентилятор.

4. Духовка

З таким способом потрібно бути максимально обережними. Але за умови дотримання усіх правил безпеки цей лайфхак також допоможе швидко висушити одяг.

Потрібно увімкнути духовку, відкрити її дверцята, щоб тепле повітря виходило назовні. Навпроти розмістити потрібні речі. Для цього їх можна почепити на спинку стільця або на вішалку. Речі потрібно перевертати на іншу сторону кожні 15-20 хвилин. І не залишати їх біля духовки без нагляду.

5. Батарея

Цей спосіб не такий швидкий, як попередні, проте швидший, ніж звичайне сушіння одягу на відкритому повітрі. Потрібно почепити річ на батарею і час від часу її перевертати на іншу сторону.

6. Елестросушарка для білизни

Такий прилад можна придбати у магазині побутової техніки. З ним вам точно не доведеться ламати голову, як швидко висушити одяг, який вам терміново потрібен.

7. Махровий рушник

Мокру річ розкладіть на махровому рушнику, скачайте в "рулетик" і сильно відтисніть. Рушник вбере у себе велику частину вологи. Далі річ можна досушити зазначеними вище способами.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти