Як вивести пляму від кави за 5 хвилин: 4 найпростіші способи

30 квітня 2023, 13:55
Любителям кави неодноразово доводилося стикатися з проблемою плям від улюбленого напою. Проте не всі знають, як відіпрати каву з одягу.
Пятна от кофе, кофе
Як вивести пляму від кави/ ua.depositphotos.com, Главред

Кава є одним із найбільш вживаних напоїв, тому і плями від кави на одязі – не рідкість. І навіть якщо ви "взірець обережності", який має залізне правило не подавати своїй другій половинці каву у ліжко, а під час вживання такого напою контролює усі свої рухи, від таких плям ви все одно не застраховані. Адже подібні небезпеки можуть чатувати на вас навіть на вулиці, наприклад, коли хтось у натовпі поспішатиме на роботу, тримаючи при цьому в руках щойно придбану каву.

Отже, давайте розберемося, як вивести пляму від кави в домашніх умовах, не витративши на це "усі гроші світу" і величезну кількість дорогоцінного часу.

Першочергово варто запам’ятати: щоб якісно відіпрати каву, найкраще робити це одразу після появи плями. Найпростіше буде, якщо ви пролили на себе каву, перебуваючи вдома. Якщо така пляма з’явилася, коли ви були на роботі, на зустрічі з друзями чи в будь-якому іншому місці – то намагайтеся відіпрати її одразу після повернення додому.

відео дня

Варто якомога швидше помістити пляму під струмінь гарячої води. Температуру гарячої води варто регулювати у залежності від дозволеної для такого типу тканини – ця інформація повинна бути вказана на ярличку. Якщо пляма не зникла, можна використати один із наступних способів.

Як відіпрати каву з бавовняної тканини

Потрібно взяти перекис водню і розбавити його водою у пропорції 1:1. Змочити у цьому розчині губку і промокнути пляму від кави. Проте не варто дуже сильно терти, щоб не пошкодити матеріал. Достатньо буде 5 хвилин, і розчин можна буде змити з тканини.

Як відіпрати плями кави від джинсової тканини

Тут можуть стати у нагоді розчин оцту або перекису водню. Один із цих засобів потрібно розвести у рівних пропорціях з водою та обробити пляму. Проте джинсові тканини схильні втрачати колір, тому варто спершу перевірити розчин на внутрішній частині поясу.

Атлас, шовк, шерсть

З ніжними тканинами потрібно бути максимально обережними. Для видалення плями від кави варто змішати гліцерин та засіб для миття посуду у пропорціях 1:1, після чого розчинити суміш у 8 частинах води. Розчином обробити забруднену ділянку і залишити до повного висихання.

Штучні тканини

Можна приготувати суміш оцту та прального порошку, нанести її на пляму, залишити на 20 хвилин і потім змити теплою водо. Проте перед цим варто протестувати засіб на непомітній ділянці одягу.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти