Як за 10 хвилин начистити гору креветок: цей простий трюк знають лише одиниці

11 квітня 2023, 15:09
Почистити креветки можна дуже легко та швидко, якщо знати кілька простих трюків.
креветки
Як легко почистити креветки? / Instagram fischammarkt, скріншот з відео

Морепродукти є надзвичайно корисними для нашого організму, а тому їх потрібно час від часу додавати до свого раціону. Одним з найпопулярніших морських делікатесів є креветки. Досить часто господині не люблять їх чистити, адже вважають цей процес занадто довгим. Проте, виявляється, що почистити креветки можна дуже швидко, якщо знати кілька простих трюків. Главред розповідає, як правильно почистити креветки.

Як чистити креветки сирі

Сирі креветки чистити дуже просто. Для цього знадобляться ножиці або виделка. З їх допомогою ви почистите одну сиру креветку за декілька секунд. А за кілька хвилин у вас вже буде гора начищених креветок.

Секрет чищення креветок:

  1. Спочатку відриваємо або відрізаємо голову. Далі беремо ножиці та заходимо одним лезом по лінії стравоходу, а іншим починаємо розрізати панцир до самого хвостика. Після цього з легкістю знімаємо панцир та відриваємо стравохід.
  2. Відриваємо або відрізаємо голову креветки, а далі втикаємо крайній зубець виделки по лінії стравоходу та починаємо акуратно рухати його до самого хвоста, знімаючи таким чином панцир. У такий спосіб креветка буде очищена буквально за одну секунду.

Як чистити варені креветки

Досить часто ми купуємо заморожені креветки, які вже були попередньо відварені. Нам залишається їх лише розморозити та проварити вдома упродовж кількох хвилин. Після того, як креветки приготувалися, їх потрібно почистити. Це робиться дуже легко та швидко, якщо робити це у правильній послідовності.

Для початку відриваємо креветці голову, легенько прокручуючи її. Після цього перевертаємо креветку та відриваємо хвостик. Далі потрібно звільнити креветку від панцира. Просто беремося кінчиками пальців за панцир та знімаємо його, злегка прокручуючи.

Якщо креветка маленька, то кишківник їй можна не видаляти, а відразу ж подавати до столу чи готувати смачний салат з креветок. Якщо ж ви придбали великі тигрові креветки, то кишківник потрібно видалити. Для цього потрібно покласти креветку на бік та за допомогою ножа надрізати креветку по всій довжині та дістати кишківник. Тепер ваша креветка готова до споживання.

Зауважте, що голови та панцирі з креветок краще не викидати, адже з них можна приготувати неймовірно смачні бульйони та соуси.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти