Як за 2 хвилини почистити величезного коропа від луски і не забруднити всю кухню: балдіжний трюк

10 лютого 2023, 10:55
Главред дізнався неймовірний секрет, як швидко почистити коропа, щоб кухня залишилася чистою.
рыба
Як швидко почистити рибу лайфхак / pixabay.com, ua.depositphotos.com

М'ясо коропа є дуже корисним, адже воно багате на вітамін А, Е, С, а також на вітаміни групи В. Окрім того, цей поживний продукт містить велику кількість мінеральних речовин, таких як: залізо, йод, цинк, калій, кальцій, кобальт тощо. Проте досить часто господині відмовляються від приготування страв з цієї, а також іншої річкової риби, адже її потрібно чистити. Це досить копітка робота, яка займає деякий час. Окрім того, по кухні розлітається луска, яку потім потрібно буде звідусіль прибирати. Віднині ви забудете про ці проблеми, адже Главред дізнався неймовірний секрет, як швидко почистити коропа, щоб кухня залишилася чистою.

Як почистити коропа від луски: покрокова інструкція

Перш за все коропа потрібно покласти в раковину. Саме там ми його будемо чистити, адже потім можна дуже легко зібрати всю луску, не забруднивши при цьому всю кухню.

Тепер потрібно закип'ятити воду та полити нею коропа. Спочатку з однієї сторони, а потім з іншої. За допомогою окропу луска легко буде відходити від риби.

Після того як ми гарненько полили нашого коропа окропом, потрібно його трошки охолодити. Просто полийте його холодною водою. Тепер наш короп готовий до чищення.

Чистити коропа ми будемо не ножем, а ложкою. Якщо ви придбали маленького коропа, то підійде чайна ложка. Якщо ж у вас великий короп, то для його чищення потрібно брати столову ложку.

Як почистити коропа ложкою? Дуже просто! Починаємо чистити з хвоста риби, проводячи ложку проти луски з невеличким натисканням. Старайтеся вести ложку, не відриваючи її від риби. Таким чином очищаємо рибу з обох боків.

От і все! Буквально за одну-дві хвилини ви з легкістю почистили коропа. Тепер залишилося його лише випатрати та посмажити.

До речі, у багатьох господинь може виникнути питання, як надрізати коропа, щоб не було кісток. Тут усе дуже просто. Щоб під час смаження риби дрібні кісточки біля хребта розм'якшились, на коропі потрібно зробити косі надрізи.

Готуйте з любов'ю і дивуйте своїми кулінарними шедеврами друзів та знайомих!

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти