Як за 30 секунд очистити решітку гриля: здорові лайфхаки

4 серпня 2021, 21:37
Дотримуйтесь цих покрокових інструкцій з чищення гриля з цибулею.
1628101958-3996.jpg
Все, що вам потрібно, це білий лук і вилка для гриля / Pixabay

У міру того, як триває жаркий сезон гриля, є простіший спосіб очистити решітку після барбекю, який дозволяє уникнути використання їдких очищувачів і миючих засобів для гриля.

За допомогою всього лише свіжої цибулі, розрізаного навпіл, ви можете позбутися від нагару і пристав сміття за секунди, заощадивши час на чищенні щіткою.

Все, що вам потрібно, це білий лук і вилка для гриля. Дотримуйтесь цих покрокових інструкцій з чищення гриля з цибулею та інших загальних порад по догляду за грилем протягом усього літа, пише WellGood.

читайте такожЧому ніколи не слід зберігати цибулю і часник в холодильнику

Як почистити гриль цибулею

1. Ніколи не використовуйте воду безпосередньо на чавунних решітках. Це може викликати їх іржу, що зіпсує смак майбутніх барбекю. Замість цього використовуйте цибулину або використовуйте натуральний Очищувач для гриля, що не містить чавуну.

Якщо у вас немає чавунних решіток, підійде вода, особливо для глибокого прибирання в кінці сезону. Для цього зніміть решітки і занурте їх в таз з мильною водою (або з водно-оцтовим розчином). Ви також можете занурити щітку для гриля в трохи води, щоб видалити сміття з решіток після гриля.

2. Використовуйте цибулю, щоб очистити решітку

Після того, як ви закінчите смажити, залиште гриль включеним. Потім насадите половину білої цибулі на кінець вилки для гриля і потріть нею решітку лицьовою стороною вниз. Тепло в поєднанні з природними антибактеріальними властивостями цибулі зруйнує будь-який стійкий вугілля або липкий соус.

Пам'ятайте: решітки повинні бути гарячими, тому тримайте цибулю виделкою або щипцями (щоб не обпекти руки). А якщо їжа дійсно застрягла, спробуйте використовувати натуральну кислоту, наприклад лимонний сік або білий винний оцет, щоб прискорити процес.

Ті з вас, у кого є вугільний гриль, збережіть цибулю, щоб зменшити кількість харчових відходів. Як тільки ви закінчите, Киньте його в гаряче вугілля і дозвольте димному аромату проникнути в все, що ви будете готувати далі.

3. Видаліть надлишки нагару

Кожен раз, коли ви використовуєте гриль, на його компонентах накопичується жир, а дим перетворюється на вугілля, маленькі пластівці, які залишаються в ковпаку гриля. Щоб бруд і нагар не потрапили в їжу, ви повинні регулярно чистити витяжку, піддони і конфорки.

Коли ви замочуєте решітку для гриля, використовуйте щітку для гриля уздовж витяжки, щоб видалити надлишки вуглецю і сміття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти