Як заготовити щавель на зиму: 3 найкращих способа

26 квітня 2023, 18:52
16622
Свіжа зелень в холодні часи - розкіш. Дізнайтеся, чи можна заморозити на зиму щавель.
Як заготовити щавель на зиму
Як заготовити щавель на зиму / Колаж фото instagram _blindmouse

Поласувати взимку стравами із зеленню або взагалі приготувати зелений борщ вдається не кожному. Вся справа в тому, що про це потрібно подбати з літа. Главред розповість, як заготовити щавель на зиму, щоб порадувати себе та близьких.

Чи можна заморозити на зиму щавель - як це зробити

Першим способом підготовки щавлю на зиму є заморозка. Зробити це досить просто, якщо слідувати простим правилам.

Для того, щоб заморозити щавель, його необхідно спочатку промити і висушити. Потому потрібно приступити до нарізування зелені на тонкі смужки поперек листя.

відео дня

Звичайно, для заморожування можна використовувати спеціальні вакуумні пакети, однак це необов'язково. Також можна скористатися найпростішими поліетиленовими пакетами. Нарізаний щавель необхідно розфасувати невеликими порціями по пакетам, які потім скрутити в рулон, випускаючи, за можливості, все повітря. Після закінчення всіх цих дій сміливо відправляйте пакети в морозильну камеру.

Як висушити щавель на зиму - другий спосіб

Також зберегти щавель можна і в сухому вигляді. Зробити це ще простіше, ніж заморозити.

Зелень необхідно промити і в один шар розкласти на папір, щоб з неї зійшла зайва вода. Потім є два варіанти сушіння щавлю. Можна залишити його на папері і періодично перевертати до повного висихання в тіні. А також можна підвісити по кілька листочків в місце, де немає сонячного яскравого світла і вологості та сушити близько 10 днів.

Як засолити щавель на зиму в банках - третій спосіб

Крім заморожування і висушування, можна щавель засолити. Це також досить не складно і підійде такий щавель для зеленого борщу. Спосіб хороший тим, що не відбирає смакових якостей і корисних речовин.

Промитий і трохи просушений щавель необхідно подрібнити, скласти в миску і добре засипати сіллю. У солі зелень повинна пролежати мінімум 3-4 години.

Через кілька годин зелень пустить сік, після цього її необхідно скласти в стерилізовані банки і зберігати в холодильнику терміном до 7-9 місяців.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти