Як закатати сало в банки на зиму: секретна добавка вразить гурманів наповал

21 жовтня 2023, 02:05оновлено 21 жовтня 2023, 12:14
1262
Досвідчені господині поділилися неймовірною хитрістю: як солити сало в банці для тривалого зберігання.
сало
Як засолити сало в банку для тривалого зберігання в розсолі / Колаж: Главред, Фото: Instagram/vkus_novv

З початком осінньо-зимового сезону багато хто задається питанням про те, яким чином можна зберегти в їстівному стані улюблені продукти. Серед улюблених багатьма делікатесів, звичайно, почесне місце займає сало.

Цей продукт заслужив любов мільйонів гурманів у багатьох куточках світу. При цьому справжні цінителі сала нерідко діляться своїми фірмовими секретами про те, як зберегти сало цілий рік.

Як засолити сало в банці в розсолі

Більше на цю тему читайте у матеріалі Главреда: "Чи можна смажити м'ясо на салі: несподівана відповідь просто вразить наповал".

відео дня

У той самий час одним з найпоширеніших методів тривалого зберігання сала є закочування товару в банки. Цей спосіб дозволяє зберігати улюблену закуску довгий час.

А причина тут досить проста, адже сало, закатане в банки, зберігається набагато краще, ніж заморожене в морозилці. Поясненням цього може стати те, що в банках сало знаходиться в ароматному розсолі, який надає йому своєрідного і неповторного смаку.

Обережні господарі давно засвоїли урок, що правильно закатане в банки сало можна зберігати не один місяць і якщо підійти до питання відповідально і з дотриманням усіх рекомендацій, засоленого восени сала точно вистачить на всю зиму.

Що необхідно для закатки сала в банки

Однією з основних переваг варіанта закатки сала в банки є те, що цей спосіб доступний практично кожному, адже всі необхідні для цього інгредієнти можна знайти на будь-якій кухні.

Для приготування розсолу необхідно зробити спеціальний розчин, який стане основою засолювання. Для цього використовуйте каструлю, в якій закип'ятіть воду, в яку додайте сіль, а також лавровий лист, чорний і червоний перець. Суміш необхідно прокип'ятити до 5 хвилин, після чого зняти з вогню та охолодити до кімнатної температури.

Візьміть шматок сала, який ви збираєтеся засолити, ретельно промийте його і за потреби очистіть від дрібних частинок бруду. Потім наріжте на шматочки, які легко помістити в банку і потім витягати з неї.

Сало в розсолі гарячим способом у банку

Візьміть ретельно вимиті та висушені банки і викладіть на дно часточки очищеного часнику. Після цього в банки поміщають сало, розрізане на шматочки, і додають зверху ще очищеного часнику. Потім залийте банки із салом та спеціями охолодженим розсолом. При цьому в банки із салом можна додати перець горошок, а також лавровий лист.

Однак після цього не поспішайте закочувати банки із салом металевими кришками. Спочатку закрийте їх звичайними капроновими кришками і залиште в темному місці при кімнатній температурі на 48 годин. Це дозволить салу добре просолитися і додасть продукту приємного аромату.

Лише після цього часу сало з банками слід дістати і закочувати міцними металевими кришками. Після цього сало в банках сховайте в темне прохолодне місце, де його можна залишити на тривалий час без побоювання, що продукт може зіпсуватися.

Додамо, що після того, як ви відкриватимете банки з салом, краще продукт, що залишається, діставати з банок. При цьому варто загортати його у фольгу та відправляти для подальшого зберігання у морозильну камеру.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти