Як захистити будинок від злодіїв, убезпечити житло і обдурити грабіжника

29 липня 2022, 12:31
Як уберегти будинок від нападу злодіїв ви дізнаєтеся, якщо будете виконувати прості правила, якими не потрібно нехтувати.
Крадіжка, злом
Уберегти своє житло від злому допоможуть сигналізація, GPS трекер та система відеоспостереження / ua.depositphotos.com

Крадіжки в будинках та квартирах можуть бути частим явищем як у великих містах, так і в дачних селищах. У воєнний час злочинів стає більше, а у злодіїв з'являються нові можливості для того, щоб щось вкрасти. У такій ситуації слід подбати про безпеку свого житла. Автоматизовані системи захисту, безумовно, можуть найкраще захистити від непередбачених обставин. Однак не завадять і слушні поради, як уберегти свій будинок від злодіїв і убезпечити квартиру від злому.

Як захистити будинок від злодіїв

Установка системи відеоспостереження

Правильно зафіксована камера може допомогти дуже швидко з'ясувати особу злочинця, який намагається проникнути до вашого житла. Тому система може захистити вас від пограбування.

Крадіжка, злом
Зламати двері в житло зловмисники можуть планувати заздалегідь / ua.depositphotos.com

Досвідчені грабіжники не йдуть "на справу" відразу, вони ретельно все опрацьовують. Але через це і попадаються на камери спостереження, вивчаючи потенційний об'єкт злому.

відео дня

Якщо камера зафіксує підозрілу особу біля ваших дверей, можна звернутися до поліції, надавши відео матеріали як доказ, або посилити захист вашого будинку.

GPS трекер

Інші ефективним методом захисту вважається GPS трекер. Його можна поставити на будь-яке місце в будинку. Наприклад, якщо поставити пристрій на сейф, злодія вдасться знайти швидше, ніж він зламає ящик для зберігання цінних речей. Сейф найкраще монтувати так, щоб грабіжник не зміг його забрати – і до стіни, і до підлоги.

Сигналізація

Одним з найбільш надійних і ефективних методів захисту будинку можна назвати охоронну сигналізацію.

Якщо грабіжник спробує потрапити на територію вашого житла, спрацює тривога, після чого протягом 10 хвилин на місце інциденту приїде охорона.

Як убезпечити свою квартиру або будинок від злому

Дружіть з сусідами

Якщо живете в приватному будинку, не відгороджуйтеся від сусідів високим парканом. Підтримуйте з ними дружнє спілкування. Так ви будете в курсі того, що відбувається в окрузі, а сусіди спостерігатимуть за вашим будинком.

Потрібно завести собаку

Для охорони житла вам буде потрібен справжній сторожовий пес. Він повинен не боятися жити в будці і захищати будинок та вашу сім'ю від можливих грабіжників. Що цікаво, навіть гавкіт великого собаки вже може налякати того, хто зазіхнув на ваше майно. Така людина може різко переглянути свої плани.

Крадіжка, злом
Собака від грабіжників може захистити ваш будинок / ua.depositphotos.com

Вікна та двері слід зачиняти

Навіть якщо у вас немає жодних побоювань, закмикайте всі замки і засувки. Часто злочинці перевіряють будинки просто - вони стукають у двері. Якщо там ніхто не відповідає, вони пробують її відкрити. Тому слід закривати двері та вікна.

Крадіжка, злом
Закривати вікна, щоб до будинку не проникли злодії, треба обов'язково / ua.depositphotos.com

Штори в будинку на вечір слід закрити

Правила потрібно дотримуватися для того, щоб ніхто за допомогою ліхтарика не світив у вікна вашого будинку.

Будьте уважними

Залишайтеся у будинку тоді, коли в ньому працює хто-небудь зі сторонніх. Ключі залишати по-старому "під килимком" не рекомендується. Ваші діти не повинні ділитися цінною сімейною інформацією зі своїми приятелями. Особливо про те, де зберігаються ключі або який код від системи захисту.

Кущі навколо будинку треба постригти

Злодії не зможуть використовувати кущі як прикриття. Крім того, якщо ваш двір не доглянутий, грабіжники напевно подумають, що тут давно ніхто не живе. І можуть ризикнути зламати будинок.

Як обдурити злодія

"Обережно, злий собака"

Навіть якщо у вас і немає жодної собаки, впізнавана табличка на хвіртку або ворота змусить можливого злодія задуматися. Коли хтось намагається потрапити до житла, зробіть вигляд, ніби ви залишаєте собаку в кімнаті. Можна купити і пристрій, який зображує собачий гавкіт.

Липові відеокамери

Фальшиві відеокамери - недешева річ, якщо мова йде про якість. Вони повинні імітувати відеоспостереження. Втім, можна купити таку камеру всього за декілька доларів.

Будинок повинен здаватися житловим

Перед тим, як відправляєтеся у відпустку і подорож, поставте в будинку таймери. Нехай світло в оселі запалюється ввечері в певний час. Попросіть друзів, щоб приходили постежити за квартирою або будинком. Можна залишити увімкненим телевізор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти