Як заснути: червоний фрукт, який допомагає "підтримувати сон"

13 вересня 2021, 00:51
В альтернативній медицині він широко використовується для поліпшення сну і зменшення занепокоєння.
сну
Для більшості людей плоди унабі безпечні, корисні і мають безліч переваг. / pixabay.com

Плід мармеладу, також відомий як китайський фінік або унабі, виростає в Південній Азії, але стає все більш популярним у всьому світі.

На перший погляд, він являє собою невеликий круглий плід з кісточкою, що містить насіння, який росте на великих квітучих кущах або деревах. У зрілому стані вони темно-червоні або пурпурні і можуть здаватися злегка зморшкуватими, пише Express.co.uk.

Через їх солодкий смак і жувальну текстуру вони часто використовуються в цукерках і десертах в деяких частинах Азії, де вони зазвичай ростуть.

відео дня

читайте такожБезсоння: допоможуть ці шість натуральних засобів

В альтернативній медицині мармелад широко використовується для поліпшення сну і зменшення занепокоєння.

Сухофрукти низькокалорійні, але багаті клітковиною, вітамінами і мінералами. Висока кількість калію відіграє важливу роль в контролі над м'язами і здатності розслаблятися під час сну.

Дослідження на тваринах і в пробірках показують, що цей фрукт може принести вражаючу користь для вашого сну, а також поліпшити нервову систему, імунітет і травлення.

Чотири вчені з Південно-Китайського технологічного університету виявили, що флавоноїди та сапоніни, витягнуті з унабі, зменшують неспання, обмежують тривогу та збільшують тривалість сну у мишей.

У тому ж дослідженні вивчався вплив мармеладу на мозок.

Результати показали, що плід заспокоює активність в гіпокампі, де надмірне збудження може затримувати настання сну.

Дослідники з Університету висунули теорію про те, що седативну дію плода на гіпокамп може бути пов'язано з містяться в ньому флавоноїдами і сапонінами.

Дані дослідження показують, що ці два класи фітохімічних речовин подовжують час, який люди проводять у швидкому русі очей (REM) і повільному сні (SWS) щоночі, а також розслабляють центральну нервову систему.

Майкл Бреус, експерт зі сну і циркадних ритмів, повідомив, що поєднання сапонінів і флавоноїдів може допомогти збільшити загальну тривалість сну.

"Зизифус містить флавоноїдну сполуку, спінозин, яка, як видається, викликає сонливість завдяки своєму впливу на рівень серотоніну", - пояснив Бреус.

"Одна з найсильніших переваг унабі - його здатність заспокоювати розум, заспокоювати нервову активність, а також допомагати викликати і підтримувати сон".

Плід також використовується для поліпшення травлення у людей, які страждають такими захворюваннями травлення, як синдром роздратованого кишечника (СРК). Близько 50 відсотків вуглеводів у фруктах походять з клітковини, яка відома своїм благотворним дією на травлення.

Екстракти унабі також можуть допомогти зміцнити слизову оболонку шлунка і кишечника, знижуючи ризик пошкодження від виразок, травм і шкідливих бактерій, які можуть перебувати в кишечнику.

Дослідники з університету Чжецзян виявили, що екстракти полісахариду зміцнюють слизову оболонку кишечника щурів з колітом, що покращує їх травні симптоми.

Клітковина також може служити їжею для корисних кишкових бактерій, дозволяючи їм рости і витісняти шкідливі бактерії.

Для більшості людей плоди унабі безпечні, корисні і мають безліч переваг.

Однак, якщо ви приймаєте антидепресант венлафаксин або інші інгібітори зворотного захоплення серотоніну і норадреналіну (SSNRI), вам слід уникати мармеладу, оскільки він може взаємодіяти з цими препаратами - на думку вчених з Чжецзянського університету.

Крім того, одне дослідження на мишах показало, що екстракт плодів може посилювати дію деяких протисудомних препаратів, включаючи фенітоїн, фенобарбітон і карбамазепін.

Якщо ви приймаєте будь-які з цих препаратів, можливо, ви захочете обговорити будь-які можливі проблеми зі своїм терапевтом, перш ніж додавати фрукти мармелад в свій раціон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти