Як засолити червону рибу: створюємо запаморочливо соковитий делікатес в домашніх умовах

5 лютого 2023, 20:43
Розповімо, скільки потрібно часу, щоб приготувати солоний лосось в домашніх умовах.
Як засолити лосось в домашніх умовах
Як засолити лосось в домашніх умовах / ua.depositphotos.com

М'ясо червоної риби - визнаний у всьому світі делікатес. Воно має ряд корисних властивостей. М'ясо лосося готують різними способами, одним з популярних є засолювання. Тому важливо знати, як засолити лосося в домашніх умовах. Цей процес нескладний, а на виході виходить ніжна, м'яка і дуже соковита риба.

Як засолити лосося в домашніх умовах: час і пропорції

Делікатес можна купити в магазині, але часом виникають сумніви в свіжості і якості такої покупки. Невпевненість породжує бажання зробити все самостійно, щоб блюдо дійсно вдалося, багато господинь шукають рецепт, а також цікавляться, скільки ж спецій і солі потрібно, щоб риба стала солоною і не зіпсувалася.

Процес засолювання риби досить тривалий. Щоб все вийшло потрібно знати, скільки потрібно часу щоб засолити лосось. Процес підготовки займе трохи часу

відео дня
  1. В першу чергу потрібно промити тушку під проточною водою.
  2. Далі рибу потрібно очистити від нутрощів і плавників, відрізати голову. Всі ці частини потрібно відкласти, а пізніше зварити ароматну і ніжну юшку.
  3. Після цього потрібно зняти філе з хребта і очистити його від кісточок.
  4. Якщо планується засолити лосось на бутерброди, то потрібно заздалегідь видалити шкіру, залишивши чисте філе.

Після цього можна приступати до засолюванні риби. Для реалізації плану знадобляться сіль, цукор, спеції (перець, лавровий лист). Скільки солі на червону рибу - пропорції цукру до солі повинні дотримуватися 1:2. На 0,5 кг лосося знадобитися 2 столових ложки солі і 1 столова ложка цукру. Філе укладається в скляну ємність і ретельно натирається і посипається підготовленою сумішшю спецій, солі і цукру. Філе потрібно залишити під гнітом на 2-3 години, протягом яких риба пустить сік. Після цього гніт забирається, а риба в закритій ємності відправляється в холодильник на добу.

Крім того, можна приготувати смачну рибу в розсолі і маслі. Ці способи так само прості, як і попередній. Перед тим, як засолити лосось в розсолі, потрібно його приготувати. Для цього змішують в теплій воді розчиняють сіль і цукор, а також додають столову ложку оцту. Все це на 1 літр теплої води. Розсіл повинен охолонути і тільки потім їм заливають рибу.

Ще одним смачним способом приготування лосося є засолювання в маслі. Для того, щоб засолити червону рибу в маслі знадобляться все ті ж спеції, якими натирається філе і рослинне (оливкова) масло. Філе натирається сумішшю спецій, а потім поливається маслом, накривається плівкою і відправляється в холодильник на 12 годин.

Як засолити лосось смачно і швидко

Якщо риба потрібна тут і зараз, то можна використовувати експрес-метод. Існують методи, як засолити лосось в домашніх умовах смачно і швидко. Для цього знадобитися суміш солі, перцю і цукру. В даному випадку обсяг суміші повинен бути більший. Суміш висипається на дно ємності, де буде лежати сьомга або лосось. На неї викладається риба і зверху щедро посипається. Для прискорення процесу риба нарізається тонкими скибочками і викладається на сіль. Така риба буде готова через 1-2 години. Таким чином, можна відповісти на питання, як зробити слабосоленую червону рибу.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти