Як засолити оселедець швидко: унікальний спосіб за дві години

1 червня 2023, 15:08
Главред розповість, скільки потрібно тримати оселедець в розсолі і як зробити його надзвичайно смачним.
Як засолити оселедець швидко
Як засолити оселедець швидко / колаж: Главред, фото: instagram prtanja / nazarovamari_na

Засолений оселедець - улюблена риба багатьох людей. Однак мало хто знає, що потрібно зробити для того, щоб її смак радував по-справжньому. Сьогодні ми розповімо, як засолити оселедець швидко і яких порад варто дотримуватися.

Скільки треба солі на 1 літр води для засолювання оселедця - пропорції

У засоленні оселедця як і в приготуванні багатьох інших страв важливо правильно слідувати пропорціям. Саме правильні пропорції дозволяють відчути той смак страви, який ви очікуєте.

Універсальний спосіб засолу передбачає наступні пропорції: на 1 кілограм свіжої риби й 1 літр води піде 6 столових ложок солі, лавровий лист і чорний перець за смаком, 2 столові ложки цукру.

Як правильно замаринувати оселедець - порядок дій

При засоленні оселедця краще слідувати базовому порядку дій. Рибу варто використовувати свіжу. Для початку необхідно видалити зябра і почистити оселедець, після чого просушити за допомогою паперового рушника. Потім з сіллю, цукром і спеціями протягом 4 хвилин необхідно прокип'ятити воду і дати їй охолонути.

Коли вода охолола - прийшов час приступати до засолу. В емальовану каструлю з кришкою або пластиковий контейнер викладіть рибу і залийте розсолом, він повинен повністю покрити рибу.

Скільки потрібно тримати оселедець в розсолі - терміни приготування

Після того, як ви залили рибу розсолом - вона повинна простояти в кімнатній температура близько 3 годин. Тільки після цього оселедець можна відправляти в холодильник. Першу пробу варто зняти тільки після 48 годин в холодильнику.

Як засолити оселедець швидко - якщо зовсім немає часу

Бувають випадки, коли для засолу оселедця немає двох днів, а є кілька годин - і це не біда.

Для того щоб засолити оселедець за дві години, можна скористатися рецептом. Вам знадобляться: 1 оселедець, 1/2 літра води, спеції, 2 чайні ложки солі і 1 чайна ложка цукру. Також можна використовувати 50 грам цибулі.

Для того, щоб заощадити час - почніть приготування з розсолу, прокип'ятіть воду з усіма інгредієнтами крім риби протягом 4 хвилин і дайте суміші охолонути.

В цей час почистіть від потрухів рибу, обріжте зябра і поріжте її на шматочки. Коли ви це зробите, рибу необхідно перекласти в посудину і засипати тонко нарізаною цибулею, після чого залити розсолом і відразу відправити в холодильник. Через дві години такий оселедець вже можна подати до столу.

Дивіться відео про те, як по-новому приготувати оселедець під шубою:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти