Як жити довше: три продукти, які знизять ризик передчасної смерті

15 жовтня 2021, 21:57
Три продукти харчування при вживанні у великих кількостях можуть знизити ризик ранньої смерті на 10 відсотків.
Довголіття
Вживання великої кількості горіхів, насіння і рослинних масел знижує ризик ранньої смерті / MTSOfan / Flickr

Простий і логічний підхід до збільшення тривалості життя-відстрочити і запобігти хворобі. Отже, дотримання здорового харчування, можливо, є одним з найбільш важливих факторів, що визначають тривалість життя.

Зростаюча кількість даних показує, що низьке споживання насичених жирів і високе споживання жирних кислот може запобігти хворобам. Зокрема, три продукти харчування при вживанні у великих кількостях можуть знизити ризик ранньої смерті на 10 відсотків.

У новому дослідженні вчені встановили, що вживання великої кількості горіхів, насіння і рослинних масел знижує ризик ранньої смерті, пише Express.co.uk.

читайте такожЯк жити довше: названий теплий напій для зниження ризику раку, рівня холестерину і довголіття

Мета-аналіз, опублікований в British Medical Journal, показав, що рослини, багаті омега-3, такі як соєві боби і насіння льону, мають особливо сильну захисну дію від серцево-судинних захворювань.

Команда визначила, що більш високе споживання альфа-ліноленової кислоти( ALA), що становить близько 1,6 грама на день, може знизити ризик загальної смертності на 10 відсотків у порівнянні з тими, хто їв меншу кількість.

АЛК є найбільш поширеною незамінною поліненасиченою жирною кислотою, доступною в рослинних джерелах.

Це поживна речовина також необхідно для нормального росту і розвитку людини.

Смертність від серцевих захворювань також була нижчою серед людей, які їли меншу кількість продуктів, багатих АЛК.

Фактично, ALA знизила шанси померти від серцево-судинних захворювань на вісім відсотків, що, на думку дослідників, призведе до зниження смертності на 33 людини на рік.

Попередні дослідження вже пов'язували його з більш низьким ризиком серцево-судинних захворювань, але жодне не визначило його вплив на смертність від усіх причин.

Хвороби серця-одна з основних причин смерті в світі, на яку припадає чверть всіх смертей у Великобританії.

Дослідники визначили, що на кожен спожитий 1 грам АЛК ризик смерті від серцево-судинних захворювань знижується на п'ять відсотків.

Оскільки дослідження було лише спостережливим, дослідники не змогли визначити фактичний ефект Ала на поліпшення здоров'я.

І навпаки, дослідники виявили, що ця поживна речовина в деяких випадках збільшує ризик раку. Однак вони додали, що для підтвердження цього необхідні подальші дослідження.

Вони припустили, що захисні ефекти ALA можуть бути пов'язані з її здатністю знижувати рівень холестерину і кров'яний тиск.

Його особливо багато в насінні льону і лляному маслі, маслі каноли, соєвих бобах і соєвому маслі, волоських горіхах і маслі волоського горіха.

Дослідники дійшли висновку: "споживання Ала з їжею було пов'язане з меншим ризиком смертності від усіх причин.

"Ми виявили значний зворотний зв'язок між рівнем АЛК в крові і ризиком смерті від усіх причин."Подальші дослідження повинні вивчити зв'язок між АЛК і більш широким спектром причин смерті, щоб забезпечити більш повну оцінку потенційних наслідків АЛК для здоров'я, а також вивчити, чи дійсно певні продукти, багаті АЛК, по-різному пов'язані зі смертністю від раку та інших захворювань. причина.

Ці результати послідували за недавнім дослідженням, опублікованим в журналі Circulation, в якому було виявлено, що щоденне вживання приблизно півсклянки волоських горіхів протягом двох років може знизити рівень поганого холестерину або ліпопротеїнів низької щільності.

Захисні ефекти омега - 3 добре відомі, і є суттєві докази того, що вони особливо захищають мозок.

Більш того, кілька досліджень підтвердили зв'язок між інтелектом і більш високим споживанням жирів омега-3.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти