Яка каша найкорисніша для сніданку - відповідь дієтолога

26 жовтня 2021, 00:50
За словами спеціалістки, каша з строго певного виду крупи цілком чітко та конкретно сприяє поліпшенню стану мікрофлори людського кишківника.
Крупи
Яка каша найкорисніша для сніданку - відповідь дієтолога / ua.depositphotos.com

Вівсяна каша розташувалася на третьому місці за корисністю в рейтингу вчених з Гарвардської медичної школи. На думку кандидата медичних наук, лікар-дієтолога Юлії Чехоніної, в яке вона озвучила в інтерв'ю телеканалу "Москва 24", такий стан речей цілком логічно.

За словами спеціалістки, вівсяна каша сприяє поліпшенню стану мікрофлори кишечника. У ній є холін, який допомагає в боротьбі із зайвим холестерином. Також в дослідженні гарвардських вчених йдеться про зниження ризику гіпертонії при вживанні такої каші двічі на день.

На рядок вище розташувалася гречана каша. Оскільки, каже Чехоніна, її калорійність нижче, ніж у вівсянки. У гречці також є багато харчових волокон, вітаміни групи В, вона дозволяє зберігати енергію і підтримувати витривалість.

відео дня

читайте такожЦю кашу категорично не можна їсти на другий день: вчені розкрили небезпеку рису

Нагадаємо, раніше шотландські вчені з Абердинського університету з'ясували, що низькокалорійні дієти можуть продовжити життя.

На думку вчених, низькокалорійні програми харчування дозволяють на 18% знизити ризик ранньої смерті у людей з надлишком маси тіла.

Як заявила співавтор даного дослідження Елісон Авенель, найбільш корисні дієти з низьким вмістом жиру, цукру і рафінованих вуглеводів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти