Яка косметика повинна зберігатися в холодильнику: Топ-5 б'юті-засобів

25 січня 2022, 02:19
Більшість косметичних засобів слід зберігати не у ванній, а на кухні. Так косметика краще збережеться і вбереже від вас від проблем зі здоров'ям.
косметика
Неправильне зберігання косметики змінює її консистенцію та може викликати різні захворювання / ua.depositphotos.com

Медичний директор шкірних клінік Cosmedics доктор Росс Перрі розповів, яка косметика повинна зберігатися в холодильнику. Якщо цього не робити, то можна "заробити" проблеми зі здоров'ям.

Чому косметику потрібно зберігати в холодильнику

Неправильне зберігання косметики не лише змінює її консистенцію, чим псує макіяж, але і може викликати різні захворювання, пише The Sun.

При цьому холодна температура повітря знижує ризик розмноження бактерій, які не лише можуть потрапити на шкіру і викликати її роздратування, але і спровокувати запалення інфекцій на очах.

відео дня

Яку косметику потрібно зберігати в холодильнику

Фахівець підкреслив, що вся косметика на основі води або на гелевій текстурі повинна зберігатися в холодильнику. Те ж саме стосується і гелів для очей, спреїв для обличчя, тонерів, зволожуючих кремів і масок.

"Якщо продукти для шкіри не містять консервантів, то їхнє зберігання в холодильнику може запобігти розмноженню бактерій", - сказав Перрі.

Топ-5 косметичних засобів, які потрібно зберігати в холодильнику

Зволожуючий крем. Якщо зберігати його в холодильнику, то при нанесенні на шкіру поліпшується кровообіг і знімається набряклість.

Тонер. Якщо нанести холодний продукт на обличчя, він добре освіжить шкіру. Особливо це актуально влітку.

Маски для обличчя. Холодні маски звужують пори і заспокоюють шкіру.

Сонцезахисний крем. Тепле середовище знижує ефективність SPF, а неефективний SPF - це поганий захист від сонця і ризик розвитку раку шкіри при отриманні навіть найнезначнішого опіку.

"Завжди перевіряйте термін придатності, оскільки сонцезахисний крем повинен діяти близько двох років. Те ж саме стосується і засобів після засмаги або алое вера", - порадив фахівець.

Туш. За словами б'юті-експерта, туш для вій та олівці для очей – одні з найнебезпечніших збудників скупчення бактерій. Для того, щоб уникнути зараження, їх слід міняти кожні кілька місяців.

Вони можуть викликати очні інфекції (ячмінь або кон'юнктивіт), грибкові інфекції та загальне роздратування.

Яку косметику не можна зберігати в холодильнику

Будь-яку декоративну косметику можна зберігати в холодильнику впродовж 3-6 місяців, якщо температура тримається на позначці 5-15 градусів.

Єдиний косметичний засіб, який не можна зберігати в холодильнику, це тональний крем. Він може розділитися на шари, а також змінити текстуру і колір під впливом холоду.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти