Яка область невдовзі потрапить до червоної зони: прогноз міністра Ляшка

11 жовтня 2021, 14:18
Цьогорічна інтенсивність пандемії вже наближається до показників осені 2020-го.
Яка область невдовзі потрапить до червоної зони: прогноз міністра Ляшка
Віктор Ляшко констатує, що найгірша ситуація на Херсонщині / УНІАН

Станом на сьогодні однією з найближчих до "червоної" зони підвищеної небезпеки в Україні є Херсонська область. Про це заявив в інтерв’ю Голосу Америки міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Також статистика МОЗ свідчить, що у перерахунку на 100 тисяч населення наразі високі показники заражень у Сумській, Житомирскій та Донецькій областях.

"Спочатку значне зростання нинішньої хвилі було в західних областях, і ми думали, що буде повторення ситуації осені 2020-го року і весни 2021-го. Але зараз ми бачимо, що Чернівецька область, яка найперша "загорілась" в новій хвилі, вже стабілізувалася. А от східні та південні області дають приріст", - сказав міністр.

читайте такожВ Україні три області можуть потрапити в "червону" зону на цьому тижні"Зокрема, Херсонщина, яка дві хвилі пройшла, не виходячи із жовтого рівня, навіть у помаранчевий не потрапляла... Зараз вона одна із перших, яка може наблизитись до червоного рівня", - наголошує Ляшко.

відео дня

Коронавірусні "лідери"

Міністр наголошує, що зараз серед лідерів за розповсюдженням вірусу в Україні великі міста – зокрема Харків, Запоріжжя, Дніпро та Одеса.

За словами очільника українського МОЗ, нинішня хвиля заражень в Україні почалась раніше, ніж прогнозували в міністерстві, і за своєю інтенсивністю вона вже наближається до показників осені 2020-го. Сьогодні в Україні щодня реєструють по 16-17 000 випадків COVID-19.

Коронавірус в Україні: статистика

Станом на ранок понеділка, 11 жовтня 2021, коронавірус в Україні за добу виявили у 8832 жителів країни. Зокрема захворіли 863 дитини і 78 медпрацівників.

За минулі 24 години були госпіталізовані 2 672 людини; летальних випадків - 207; одужали - 2053 людини. Свіжі дані опублікувала пресслужба МОЗ.

За останню добу найбільше підтверджених випадків COVID-19 зареєстрували у Харківській (1419), Дніпропетровській (765), Одеській (690), Запорізькій (687) та Житомирській (510) областях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти