Які квіти не можна садити на кладовищі: 3 види рослин, яким не місце на могилі

21 квітня 2023, 16:57
31072
Весна - час, коли багато людей вибирає які килимові квіти можна посадити на могилу родича. Ми допоможемо розібратися в цьому питанні.
Які квіти не можна садити на кладовищі
Які квіти не можна садити на кладовищі / Колаж фото instagram evergreenshow / lanshak0va

Традиція прикрашати могилу близької людини квітами дуже давня. Як правило, килимові квіти на могилу є найпоширенішим варіантом, проте є й інші відповідні рослини. Також є квіти, яким не зовсім місце на кладовищі. Про тонкощі рослин на кладовищі читайте далі.

Які квіти не можна садити на кладовищі - почнемо з заборон

Незважаючи на те, що суворих правил по догляду за могилою не існує, все ж є квіти, які не прийнято висаджувати на кладовищі. Найчастіше на могилах не садять рослини з великим бутоном, тобто - троянди, півонії або хризантеми. Ці види рослин більше підходять для саду. Звичайно, ідеальний варіант - вибирати квіти по сезону, проте про універсальні варіанти ми розповімо нижче.

Що посіяти на могилі - поширені варіанти

Квіти на кладовищі - традиція давня, саме з цього вже готових варіантів видів квітів так багато. Як правило, найчастіше сіють такі квіти, як гвоздику, молочай, деревій або гіпсофілу. Також іноді сіють чабрець або аліссум. Ці рослини відрізняються тим, що вони дуже стійкі до посухи, тому підходять для прикраси могили.

відео дня

Які багаторічні квіти можна посадити на кладовищі - сезонні варіанти

Для могил, звичайно, найкраще використовувати квіти, які не вимагають сильного догляду і багато води, для цього вони повинні бути багаторічними.

В цьому випадку для посадки непогано підійдуть: нарциси, пісочниці, тюльпани і незабудки. Також завжди класичним варіантом є барвінок.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти