Які дерева не можна саджати на садовій ділянці: народні прикмети для дачників

16 березня 2023, 14:10
Якщо ви не знаєте, яке дерево найкраще посадити біля будинку, вибирайте вишню – так ви насолодитеся смачними плодами і будете ухвалювати вірні рішення.
Тополя, ялина
Які дерева підходять для будинку - вирішувати вам, але краще не саджати у дворі тополя або ялинку / Колаж Вікіпедія

Досвідчені дачники добре знають, що є чимало рослин, які не рекомендується саджати на своїй ділянці. Одні дерева занадто сильно розкидають своє коріння і "окупують" територію, а інші можуть нашкодити ґрунту. Люди вірять і в прикмети, згідно з якими деякі дерева біля будинку краще не садити. У будь-якому випадку, треба чітко розібратися в тому, які дерева можна садити біля будинку, а які - не можна, щоб правильно прикрасити свій дачний сад.

Які дерева не можна саджати поруч з будинком

Сосна заважає іншим деревам

Забобони нам твердять, що у сосни хороша енергетика, а саме дерево позитивно впливає на оздоровлення повітря. Однак ви могли помітити, як у тих самих соснових лісах поруч із соснами нічого не росте, а ґрунт жовтого кольору.

відео дня

Проблема полягає в тому, що сосна створює умови для тіні. Ґрунт не збагачується, а хвоя йому жодним чином не допомагає. Саме тому поруч з сосною зазвичай нічого не росте.

Народні прикмети проти ялинки

На відміну від сосни, ялинка так сильно не затінює ділянку, але проти неї народні прикмети. Але люди вірять, що дерево шкодить енергетиці, губить урожай і виганяє з дому чоловіків. Негативна асоціація з ялиною у дворі створювалася століттями.

Прикмети свідчать, що туя заважає дівчині вийти заміж

Тую називають дуже зручною рослиною, яка добре виглядає і не потребує якоїсь особливої турботи. Але от прикмети проти туї досить неоднозначні - з одного боку люди вважають, що вона відганяє злих духів. З іншого боку вірять в те, що вона заважає дівчині вийти заміж.

Романтичну березу не радять садджати

Береза - дерево романтики. Вважається, що воно оберігає від чогось злого. Але ось у дворі її не радять садити, оскільки за прикметами вірять, що вона погано впливає на жіноче здоров'я господині і може нібито спровокувати безпліддя.

Також береза шкодить й іншим рослинам, оскільки у неї широкі коріння, які забирають всю воду з грунту.

Не радять садити і дуб

Дуб давно вважається символом довголіття. Однак деякі в народі вірять, що його наявність у дворі може негативно позначитися на здоров'ї глави сім'ї. Також у дуба потужне коріння, яке може пробратися під фундамент будинку.

Прикмети кажуть, що не можна садити вербу

У народі вважають, що люди, які посадили вербу, будуть плакати, тому що верба плакуча. Також її пов'язують з іншими поганими прикметами.

Що варто враховувати читачеві

Цей матеріал - ознайомлювального характеру, його не слід сприймати як вказівку до дії чи абсолютну істину. Астрологія, ворожіння, екстрасенсорика, тарологія, мольфарство, феншуй та нумерологія не є академічними науками, їх положення та твердження не можна перевірити чи довести науковими методами. Це ж стосується різних тестів, характеристики людини за іменем та подібного. Крім того, прогнози та гороскопи не завжди збуваються, а збіги можуть бути випадковими.

Краще не садити тополя

Тополя не радять садити, оскільки це дуже крихке дерево з порожнистим стовбуром. Від сильного вітру воно може зламатися і впасти. У багатьох людей алергія на дерево - от чому не можна садити тополю.

Яке дерево захищає від негативу

Щоб не було негативної енергії, біля будинку радять садити вишню. Вона явно не до будь-яких списків, де може бути вказано, які фруктові дерева не можна саджати поруч з будинком.

У народі здавна вважали, що посадка вишні серйозно вплине на долю. До того ж вишня допомагає розвивати здоровий глузд і здатність ухвалювати грамотні рішення. Тому якщо вам потрібно знати, які дерева можна посадити уздовж паркану, зробіть вибір на користь вишні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти