Які дні народження не треба відзначати, щоб не накликати біду - прикмети

31 березня 2023, 11:32оновлено 6 квітня 2023, 22:18
День народження зазвичай відзначається з розмахом - гості, святковий торт і привітання. Але є дати, які наші предки не святкували. І на це є причини.
Які дні народження не треба відзначати, щоб не накликати біду - прикмети
Скільки років не відзначають і чому - прикмети / Фото instagram.com/wondercake.kyiv

До Днів народження всі ставляться по-різному: для когось це свято, а хтось не любить відзначати цей день, шкодуючи про те, що ще на один рік став старшим. Якщо ви належите до другої категорії, то низку днів народження можна сміливо не святкувати.

Які дні народження не треба відзначати

9 років. Цю цифру наші предки асоціювали з поминками, які влаштовують на дев'ятий день після смерті. Цього дня люди збиралися, щоб вшанувати пам'ять покійного. Тому за традицією святкувати 9 років з розмахом було не прийнято.

13 років. З цифрою 13 пов'язано безліч забобонів. Зокрема, деякі люди вважають, що святкувати 13-річчя також не варто, оскільки весь наступний рік може бути невдалим.

відео дня

33 роки. У цьому віці був розп'ятий Ісус. Тому веселитися на 33-річчя - погана ідея. Це може призвести до низки проблем. Ця прикмета більшою мірою стосується чоловіків.

Чому в 40 років не відзначають день народження

40 років. За однією з версій, саме на 40-й день душа померлого залишає землю, тому день пов'язаний з поминками. Інший забобон свідчить, що на 40-й день народження ангел-охоронець залишає свого "підопічного", тому що він вже досить дорослий, щоб самому про себе подбати. Астрологи ж кажуть, що після сорока років людина вступає в найскладніший період життя, який триватиме три роки.

Забобон свідчить: жінка, яка вирішила відзначити такий ювілей, не лише прискорить старіння, але і може рано стати вдовою. Чоловік же, відсвяткувавши 40 років, приверне в своє життя негатив і труднощі, аж до власної загибелі. У Китаї деякі чоловіки чекають на 60-річчя, щоб відсвяткувати ювілей.

53 роки не варто відзначати жінкам, тому що нібито в цьому віці життєва сила починає залишати даму, а витрачати залишки на святкування - безглуздо.

Раніше Главред писав, чому не можна купатися в свій день народження.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти