Які каші не можна їсти щодня: можуть збільшити вагу і вплинути на здоров'я

2 серпня 2023, 16:10
Главред розповість, які каші найкорисніші для здоров'я і як часто їх потрібно їсти.
Які каші не можна їсти кожен день
Які каші не можна їсти кожен день / колаж: Главред, фото: pexels

Одним з найпопулярніших гарнірів є крупа. Її їдять і з м'ясом, і з салатами. Однак не всі крупи безпечні і підлягають вживанню щодня. Дізнайтеся, які каші найкорисніші для здоров'я і чи можна їх їсти кожен день.

Яку кашу можна їсти кожен день - далеко не всі

Як відомо, людині для повноцінного життя і доброго здоров'я необхідно з'їдати в день збалансовану кількість білків, жирів і вуглеводів. Однак не всі вуглеводи є корисними, наприклад - солодощі та хліб. А ось крупи, найчастіше - це складний вуглевод, який допомагає довго тримати насичення і віддає організму корисні елементи.

Харчування людини має бути збалансованим, тому немає каші, яку можна вживати щодня і ні про що не хвилюватися. Найкраще - серед тижня вживати різні крупи і бути спокійним за те, що організм отримує повний спектр всіх елементів. Однак є ті каші, які точно не можна вживати щодня.

відео дня

Які каші не можна їсти кожен день - дивно, але факт

Серед усього розмаїття круп є та, яку не можна їсти кожен день, а саме - вівсянка. Відповідаючи на питання, чому не можна їсти вівсянку кожен день, фахівці дають дві відповіді. По-перше, ця крупа дуже калорійна і може привести до набору ваги. По-друге, вона містить фітинову кислоту, яка, в свою чергу - не дає організму повноцінно засвоїти кальцій.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти