Які лікувальні властивості є у волоських горіхів - відповідь медиків

2 вересня 2021, 01:27оновлено 6 вересня 2021, 09:17
Багато людей. кажуть медики, турбуються про небажану надбавку у вазі, коли включають в свій раціон горіхи. Але дослідники вважають - це стереотип.
Горіх
Які лікувальні властивості є у волоських горіхів - відповідь медиків / ua.depositphotos.com

Фахівці зі здорового харчування встановили, що щоденне вживання волоських горіхів знижує рівень поганого холестерину і ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Результати дослідження опубліковані в спеціалізованому кардіологічному журналі Circulation.

Волоські горіхи не тільки знижують рівень холестерину ліпопротеїдів низької щільності (ЛПНЩ), кажуть вчені, відоме як "поганий холестерин", але і змінюють співвідношення розмірів його частинок в кращу сторону.

"Частинки ЛПНЩ бувають різних розмірів. Маленькі щільні частинки частіше пов'язані з атеросклерозом, зубним нальотом або жировими відкладеннями, які накопичуються в артеріях. Щоденне вживання жмені волоських горіхів - простий спосіб зміцнити здоров'я серцево-судинної системи. Багато людей турбуються про небажану надбавку у вазі, коли включають в свій раціон горіхи. Наше дослідження показало, що корисні жири в волоських горіхах не сприяють набору ваги", — сказав керівник проекту, директор клініки ліпідів служби ендокринології та харчування Еміліо Рос.

читайте такожДієтолог назвала найкорисніший горіх

Нагадаємо, раніше, співробітники відділення дерматології Каліфорнійського університету (США) здійснили відкриття. Згідно з їхніми висновками, "західна" дієта - фаст-фуд, червоне м'ясо та інші продукти, насичені жирами, в багатьох випадках призводить до шкірних захворювань.

Вчені знайшли харчову добавку - "вбивцю" похмілля. Виявляється, звичайна харчова добавка може запобігти похмілля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти