Які продукти скорочують тривалість життя - відповідь медиків

28 вересня 2021, 03:06
В першу чергу медики в категоричному тоні закликають відмовитися людей від перероблених продуктів. Але в цілому список вийшов досить об'ємним.
Продукт
Які продукти скорочують тривалість життя-відповідь медиків / ua.depositphotos.com/

Фахівці клініки Майо склали список з п'яти продуктів, які вкрай негативно впливають на тривалість життя. Про це повідомляє спеціалізований портал Eat This, Not That.

В першу чергу, відомий дієтолог Кетрін Зератскі закликає в категоричному Тоні відмовитися від перероблених продуктів, оскільки згідно з опублікованим в журналі клініки дослідженням, така їжа є регулярно призводить до зростання смертності.

Дієтолог клініки Майо Ліза Торборг підкреслила важливість скорочення червоного м'яса в щоденному раціоні.

відео дня

"В одному з досліджень встановлено зв'язок між регулярним вживанням червоного м'яса і зростанням ризику захворювань серцево-судинної системи, онкології, особливо раку товстої кишки. Бекон, сосиски, хотдоги, шинка, консервоване м'ясо повні солі і насичених жирів, що також підвищує ризики від їх вживання", - розповіла вона.

Кардіолог клініки Майо Стефен Копецкі зазначив, що смажена їжа провокує виникнення діабету другого типу і проблем з серцем. Також рекомендується не зловживати цукровмісними продуктами. В такому випадку знижуються ризики діабету і передчасної смерті.

читайте такожЦі продукти допоможуть відновити волосся: обов'язково включіть їх в свій раціон

Нагадаємо, раніше шотландські вчені з Абердинського університету з'ясували, що низькокалорійні дієти можуть продовжити життя.

На думку вчених, низькокалорійні програми харчування дозволяють на 18% знизити ризик ранньої смерті у людей з надлишком маси тіла.

Як заявила співавтор даного дослідження Елісон Авенель, найбільш корисні дієти з низьким вмістом жиру, цукру і рафінованих вуглеводів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти